politica

Maia anunta intreaga Europa despre revolutia din Moldova: „Eliminam judecatorii si procurorii corupti din sistem. Acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele”

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anuntat intr-un interviu pentru Euronews ca „acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare”.

„Suntem fericiti. La aceste alegeri, moldoveni au reconfirmat sustinerea pentru agenda anti-coruptie, pentru reforma in sectorul justitiei. Acum avem majoritatea in Parlament care va fi un suport pentru Guvern pentru a implementa aceste reforme. Este o oportunitate mare pentru tara noastra. Este si o responsabilitate mare, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele.

Este vorba despre eliminarea judecatorilor corupti si a procurorilor corupti din sistem, pentru a curata celelalte institutii si pentru a le face independente de influentele diferitelor grupuri de coruptie, care fura bani publici de foarte mult timp”, a declarat Maia Sandu pentru Euronews.

Maia Sandu a mai spus ca spera ca rezultatul va marca „sfarsitul domniei hotilor din Moldova”.

Pana acum investigatiile nu au adus rezultate si nimeni nu a fost pedepsit pentru coruptie, a mai declarat presedintele pentru Euronews. O noua comisie va face publice acum informatiile, a spus ea.

„Vorbim despre spalare de bani, vorbim despre evaziune fiscala, vorbim despre diferite scheme de coruptie care fac, ca marea coruptie si saraceasca cetatenii moldoveni sa ii determine pe unii sa paraseasca tara”, a mai spus presedintele.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu
Tags: maia sandu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

35 de secunde ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

43 de minute ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

37 de minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

2 ore ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

51 de minute ago