Categories: externe

Maia Sandu cere ajutorul in fata Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei: Coruptia este o problema de securitate

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care se afla saptamana aceasta intr-o vizita la Strasbourg, a sustinut un discurs in fata Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Aceasta a vorbit despre problemele cu care se confrunta Republica Moldova, dintre care accentul a fost pus pe coruptie.

”Contrabanda, spalarea banilor, amenintarile hibride sunt toate amenintari transnationale. Observam ca multe tari din Europa de Est se lupta, de asemenea, cu institutiile slabe, ceea ce sporeste nesiguranta noastra colectiva in regiune.

Inteleg ca in Europa exista o oboseala in ceea ce priveste transformarea democratica prelungita. Oamenii din tara mea sunt, de asemenea, obositi sa auda despre reforme interminabile si despre incercarile esuate de a oferi o viata mai buna pentru toti. Transformarile autentice necesita o vointa politica puternica. Iar aceasta vointa politica de reformare este prezenta astazi in Moldova.

Daca vom planta semintele, vom asigura un viitor mai bun pentru copiii nostri si ne vom concentra mai mult asupra a ceea ce conteaza cu adevarat pentru viitorul nostru”, a spus Maia Sandu, potrivit Agora.md.

Ea a vorbit si de criza politica din Republica Moldova.

”Cetatenii moldoveni vor ca presedintia sa-si uneasca fortele cu un nou parlament si cu un nou guvern pentru a curata tara de viciile care o impiedica sa se dezvolte – si va solicit sprijinul in acest demers. Iar de aceasta data, politicienii moldoveni nu trebuie sa-si dezamageasca poporul (…)

Astazi, tara mea are nevoie de ajutor. Poporul moldovean este hotarat sa o readuca pe drumul cel bun si sa o faca sa functioneze pentru ei. Poporul moldovean vrea sa poata spune cu mandrie ‘Aceasta este tara noastra’.

Acest lucru ar putea fi dificil de realizat, dar acest popor poate face si a facut lucruri imposibile. Poate ca suntem o democratie tanara si fragila, dar am fost intotdeauna o natiune deschisa, plina de resurse si corecta”, a mai spus sefa statului.

Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Dincu anunta deja referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand: „Organizatia Bucuresti, cu Gabriela Firea ca sef al ei, sunt pregatiti sa protesteze mult mai consistent”

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a anuntat miercuri ca PSD intentioneaza sa convoace…

4 ore ago

Document: Ginerele lui Paul Stanescu (PSD), angajat recent la ASF pe un salariu de 4.000 euro/lunar. Anterior a fost consilier al grupului parlamentar al PSD

Cristian Muntean, angajat al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a transmis Senatului un memoriu in…

6 ore ago

A murit Ileana Vulpescu. Radu F. Alexandru: „O mare romanciera a plecat dintre noi”

Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit, anunta dramaturgul Radu F. Alexandru pe pagina sa de Facebook.…

3 ore ago

Tudorache-Diamante isi proclama victoria, anunta deja sfidator ca Sectia Speciala i-a dat dreptate: „He, he”

Deputatul PSD Daniel Tudorache a postat un mesaj victorios, miercuri seara, pe Facebook la cateva…

4 ore ago

Mirul a avut efect. DIICOT a clasat dosarul lui Varujan Vosganian: „Nu au fost gasite probe sau indicii noi”

Procurorii DIICOT au clasat partea din dosarul Romgaz care il viza pe fostul ministru al…

5 ore ago

O noua infrangere pentru gruparea Varanului. Camelia Bogdan ramane judecatoare, CSM a respins solicitarea Inspectiei Judiciare de a fi data afara din magistratura

Sectia pentru judecatori a CSM a respins, miercuri, solicitarea Inspectiei Judiciare ca judecatoarea Camelia Bogdan…

5 ore ago