Maia Sandu enerveaza iar Kremlinul, solicita noi sanctiuni internationale impotriva Rusiei: „Suntem ingroziti si speriati de uciderea de catre Rusia a prizonierilor de razboi la unitatea de corectie din Olenivka”

news

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, condamna cu fermitate bombardarea inchisorii din Olenivka si solicita noi sanctiun internationasle impotriva Rusiei.

„Ingroziti si speriati de uciderea de catre Rusia a prizonierilor de razboi la unitatea de corectie din Olenivka. Acest razboi nejustificat impotriva Ucrainei este o incalcare grava a dreptului international si a drepturilor omului. Condamnam ferm actiunile sale si solicitam investigatii si sanctiuni internationale”, scrie presedinta in mesajul sau.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat bombardarea vineri a unei inchisori in care au fost ucise peste 50 de persoane drept „crima de razboi deliberata a Rusiei”, dupa ce Moscova a acuzat fortele ucrainene de acest atac, relateaza AFP.

In cursul zilei, Zelenski a supervizat un prim transport de cereale, cruciale pentru securitatea alimentara globala.

Atacul asupra inchisorii Olenivka, unde se aflau prizonieri de razboi ucraineni, pe teritoriul separatist din estul Ucrainei, este „o crima de razboi deliberata a Rusiei, o crima deliberata in masa”, a declarat seful statului ucrainean.

Acest „atac al ocupantilor” s-a soldat cu peste 50 de morti”, a adaugat el. Anterior, armata rusa raportase 40 de morti si 75 de raniti, in timp ce autoritatile separatiste pro-ruse din regiunea Donetk au anuntat pana la 53 de morti.

Ministerul Apararii rus a declarat intr-un comunicat ca tirurile unui sistem de artilerie Himars, furnizat Ucrainei de Statele Unite, au lovit inchisoarea Olenivka (Elenovka, in rusa), situata la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Donetk, capitala separatistilor din regiunea cu acelasi nume.

Mai mult despre: ,

Comentarii: