politica

Maia Sandu l-a dat afara pe Pavel Abraham, care isi gasise culcus pe la Chisinau. Pro-rusii il tin insa in brate pe fostul militian vedeta la Antena 3

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afara pe Pavel Abraham din comisia formata de Ministerul Justitiei de la Chisinau care urmeaza sa desemneze judecatorul Republicii Moldova la CEDO. Presedintia Moldovei a mentionat ca Abraham are probleme cu integritatea.

”In contextul concursului in desfasurare pentru functia de judecator la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Presedinta a retras membrul desemnat anterior de catre Igor Dodon in comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Tinand cont de importanta reprezentarii Republicii Moldova la CEDO de catre un judecator onest si profesionist, asteptarile societatii sunt ca acest concurs sa se desfasoare intr-o maniera de maxima transparenta si corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Presedintiei in aceasta comisie pe dna Viorica Puica, o judecatoare competenta si corecta”, se mentioneaza in mesajul consilierului pe justitie al Presedintiei, Olesea Stamate.

Insa Ministerul Justitiei, condus de un reprezentant al prorusilor lui Dodon, refuza sa il inlocuiasca pe Abraham. Vineri, Ministerul Justitiei a anuntat pe Facebook ca Abraham figureaza in continuare in comisie.

Sorin Ionita (Expert Forum) a explicat culisele acestui nou conflict de la Chisinau, in care este implicat Pavel Abraham.

„Daca va intrebati ce mai face Pavel Abraham, militianul anilor ’80-’90, cadrist in MAI pe vremea lui Ceausescu, apoi ciomag al PSD in Politie, avocat al interlopilor si stalp al anti-reformelor pe Antene TV, aflati ca fericeste Republica Moldova ca membru in comisia care va selecta judecatorul lor la CEDO. Maia Sandu vrea sa-l scoata dar se opune cu ghearele si dintii partidul socialist pro-Kremlin, in special fostul ministru de Justitie Fadei Nagacevski, aflat in dragoste mare cu Abraham al nostru.

Uite ca unii nici cu pensie speciala nu se linistesc, insista sa faca pagube in continuare. In tari cu oligarhie smechera ca Moldova nici Europa nu poate ajuta mult: aha, ne impuneti consultant international din UE? Luam consultant international, no problem: Abraham din Romania, al mai tare pe justitie europeana. Asta in caz ca va intrebati cum ajung la CEDO iecsperti ca Tudorel Toader. Astea sunt sinecuri importante care loializeaza casta judecatoreasca in tari corupte”, a scris Sorin Ionita pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Seful Agentiei Internationale pentru Energie Atomica avertizeaza: „La centrala de la Zaporojie ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni seara seful Agentiei…

3 minute ago

Piedone, mesaj catre PSD si PNL: „Bagati carbune in locomotiva Piedone”

Cristian Popescu Piedone le-a cerut, luni, liderilor PSD si PNL sa il sustina pentru Primaria…

12 ore ago

Tarile de Jos isi vor redeschide ambasada de la Teheran

Tarile de Jos au anuntat ca isi vor redeschide ambasada din Teheran marti, dupa ce…

13 ore ago

Franta se alatura aliatilor occidentali si cere Israelului sa evite escaladarea tensiunilor in zona

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a spus ca Franta va face totul pentru a evita o…

13 ore ago

FBI deschide o ancheta in legatura cu prabusirea podului din Baltimore

FBI a deschis o ancheta penala cu privire la prabusirea unui pod din Baltimore luna…

14 ore ago

Macron spune ca in cazul unei amenintari la adresa securitatii, exista Planul B si Planul C pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a declarat, luni, ca ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de…

14 ore ago