Maia Sandu, mai apreciata in Ucraina decat Scholz, Macron, Rutte si Erdogan. Rezultatele unui sondaj surprinzator

externe

Maia Sandu, mesaj, 1 Decembrie, lumina, Romania

Un sondaj realizat in Ucraina de New Europe Center, din Kiev, arata ca presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este mai populara printre ucraineni decat lideri europeni mult mai influenti, precum Scholz, Macron, Rutte. Ea este mai populara si decat Recep Erdogan, care spera sa obtina Premiul Nobel pentru Pace datorita interventiilor sale pentru incetarea focului.

Conform sondajului, Maia Sandu este apreciata de 50,4% dintre ucraineni, fiind pe locul 6. Pe primul loc se afla presedintele Poloniei, Andrej Duda.

Joe Biden (79%) si presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se afla pe urmatoarele locuri.

In urma Maiei Sandu se afla cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Olandei, Mark Rutte, presedintele Frantei, Emmanuel Macron si presedintele turc Recep Erdogan.

La polul opus, liderii strani in care ucrainenii au cea mai mica incredere sunt Putin, Lukasenko si Viktor Orban.

Sondajul a fost efectuat  in perioada 16-25 decembrie. Esalonul celor chestionati a fost de 1553 de persoane, iar interviurile au fost realizate prin metoda CATI. Marja de eroare este de 3,1%.

Citeste si: Maia Sandu cere „pedepsirea crimelor produse de Rusia”: „Actiuni barbare, neprovocate, menite sa aduca distrugere si moarte”

Maia Sandu a avut numeroase reactii dure la adresa Moscovei ca urmare a razboiului din Ucraina.

„In timp ce o lume intreaga traieste bucuria sarbatorilor de iarna, Rusia continua sa aduca distrugere si moarte in Ucraina.

Azi dimineata, fortele armatei ruse au lansat o noua serie de atacuri cu rachete asupra Ucrainei – peste 100 de rachete, conform primelor estimari. S-au produs explozii in zonele rezidentiale din Kyiv, Harkiv, Lviv si alte orase, fiind distruse cladiri si automobilele parcate in preajma. Atacurile continua si in aceste momente, punand in pericol viata oamenilor din localitatile tarii vecine.

Condamnam cu vehementa aceste actiuni barbare, neprovocate, menite sa aduca distrugere si moarte. Bombardarea oraselor cu oameni pasnici si distrugerea infrastructurii care le asigura conditiile elementare de trai, in toiul iernii, este o crima care nu trebuie sa ramana nepedepsita”, a transmis Maia Sandu inainte de Anul Nou.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: