Maia Sandu, mesaj puternic de la Bucuresti: „In pofida amenintarilor Rusiei, Republica Moldova alege libertatea”

politica

maia sandu, presedinte, republica moldova

Republica Moldova alege libertatea, in pofida „tuturor amenintarilor” de la Moscova, a declarat, marti, presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, in cadrul unei intalniri cu membri ai diasporei din tara sa.

Ea a vorbit, la evenimentul de la Bucuresti, de perspectiva aderarii tarii sale la Uniunea Europeana si de planul organizarii unui referendum pe aceasta tema.

„Sa putem sa le spunem tuturor, si celor de la Bruxelles si statelor membre, ca proiectul de integrare europeana nu este doar proiectul meu, proiectul guvernarii, dar este proiectul cetatenilor Republicii Moldova si sa putem spune si celor care ne doresc raul – si aici ma refer in special la Kremlin – sa le aratam ca Republica Moldova alege libertatea, Republica Moldova vrea sa ramana de partea lumii libere si este determinata sa mearga pe aceasta cale in pofida tuturor amenintarilor care curg zi de zi de la Moscova si in pofida tuturor actiunilor sau incercarilor de destabilizare si de creare a acestui sentiment de frica, pentru ca si acum de curand am asistat la un eveniment pe care Federatia Rusa a incercat sa il foloseasca ca sa sperie cetatenii Republicii Moldova. Ma refer la evenimentele din regiunea transnistreana de acum cateva zile”, a afirmat Maia Sandu, citata de Agerpres.

Presedinta Republicii Moldova a vorbit si despre conditiile care trebuie indeplinite pentru integrarea europeana, adaugand faptul ca tara sa are nevoie de sprijin tehnic, inclusiv de la MAE roman, pentru armonizarea cadrului legal.

„Noi rezistam impreuna si Romania ne este alaturi si la bine si la greu si cred ca in continuare trebuie impreuna sa aparam libertatea si democratia si pacea, pentru ca asta facem noi zi de zi. La Chisinau este mai greu, in Kiev este mult mai greu, dar cu totii pretuim libertatea, cu totii ne dorim sa traim in pace si pentru asta vom continua sa muncim”, a spus Maia Sandu.

Presedinta Republicii Moldova se afla in Romania pentru Congresul Partidului Popular European, care are loc la Bucuresti, miercuri si joi.

„PPE ne-a sprijinit la vremuri grele, atunci cand luptam cu un regim corupt, oligarhic si cand vocea noastra cu greu se auzea dincolo de hotarele Republicii Moldova si in continuare ne sprijinim pe sustinerea acestui partid si a multor lideri din state europene si nu doar”, a adaugat Maia Sandu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: