Maia Sandu: Tinta Kremlinului este sa schimbe guvernarea de la Chisinau

actualitate

maia sandu, republica moldova

Tinta Kremlinului este sa schimbe guvernarea de la Chisinau, astfel incat sa poata sa foloseasca Republica Moldova si Transnistria in razboiul impotriva Ucrainei, a declarat, miercuri, presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, informeaza Agerpres.

Ea a afirmat intr-o emisiune la Digi 24 ca Rusia incearca pe orice cale „sa impiedice Republica Moldova sa mai faca pasi pe calea integrarii europene”, subliniind ca actiunile Kremlinului sunt cu atat mai puternice cu cat statul moldovean se apropie de Uniunea Europeana.

„Kremlinul nu poate face mare lucru acum in regiunea Transnistreana. Kremlinul, ca sa poata sa foloseasca si regiunea transnistreana, si Republica Moldova, in general, impotriva Ucrainei in acest razboi, pentru ca asta isi doreste, trebuie sa schimbe guvernarea de la Chisinau. Acolo e tinta Kremlinului. In regiunea transnistreana, sigur, mai poti face anumite actiuni de destabilizare, dar nu mare lucru, pentru ca sunt departe si nu au ce sa faca, chiar daca ar vrea sa faca acest lucru. Acum, ce incearca sa faca Kremlinul este sa impiedice Republica Moldova sa mai faca pasi pe calea integrarii europene, sa se amestece in alegerile noastre si sa isi puna oamenii lor, oamenii pe care ii controleaza si care vor face ceea ce le zice Kremlinul”, a sustinut Maia Sandu.

Potrivit acesteia, amenintarile venite dinspre Moscova catre Republica Moldova sunt constante, dar tara sa nu este „la prima experienta” in ceea ce priveste incercarile de destabilizare a tarii si a situatiei din Transnistria.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: