Maia Sandu va dona unei organizatii caritabile premiul de 25.000 de euro, primit ieri, la Leipzig

news

Sefa statului Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit, sambata la Leipzig, premiul „Robert Blum pentru Democratie 2024”, oferit sub patronajul presedintelui Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

Presedintele Maia Sandu va dona unei organizatii de caritate din Republica Moldova suma de 25.000 de euro ce insoteste Premiul Leipzig Robert Blum pentru Democratie, cu care a fost onorata de primaria Leipzig, conform unimedia.info

„Acest premiu nu este doar o recunoastere a eforturilor mele, dar si o dovada a rezilientei si determinarii cetatenilor Republicii Moldova in calea spre democratie”, a afirmat Maia Sandu, potrivit comunicatului de presa al Administratiei Prezidentiale din Republica Moldova.

Presedintele Steinmeier, dupa intrevederea de ieri cu sefa statului, la Berlin, a afirmat ca „in vremuri in care razboiul a revenit in Europa si cand democratia liberala trebuie sa se afirme pe plan intern si extern, conduceti tara cu incredere si curaj”.

„Fie ca acest Premiu sa va dea putere sa va continuati angajamentul pentru o Moldova democratica si europeana”, a mai spus Steinmeier.

Premiul „Robert Blum pentru Democratie”, la prima editie in acest an, va fi oferit la fiecare doi ani personalitatilor care s-au remarcat in promovarea drepturilor omului si democratiei. Robert Blum a fost un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, pentru justitie si libertate.

„Discursuri carismatice, capacitatea de a castiga inimile oamenilor, disponibilitatea de a prelua responsabilitati. Toate acestea pot fi atribuite Maiei Sandu”, a declarat primarul orasului Leipzig Burkhard Jung (SPD) la ceremonia de premiere. Sandu este presedintele Republicii Moldova, una dintre cele mai sarace tari din Europa, cu aproximativ 2,6 milioane de locuitori, din decembrie 2020, a scris Leipziger Volkszeitung.

Sefa statului Republicii Moldova s-a aflat intr-o vizita de lucru in Germania, vineri si sambata, unde a avut intalniri cu oficiali  ai Germaniei, inclusiv, Presedintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz si Presedinta Bundestagului, Barbel Bas.

De asemenea, vineri s-a intalnit cu comunitatea de moldoveni din Berlin si urmeaza sa discute, astazi, si cu conationalii din Frankfurt pe Main.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: