Maica Precista! Bogdan Chirieac: „Gestul doamnei Dancila ne poate salva tara de haos, este o zi mare pentru Romania”

news

Analistul Bogdan Chirieac a declarat, duminica, la Antena 3 ca anuntul premierului Dancila privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim „este cel mai important gest politic din anul acesta”. „Gestul doamnei premier Viorica Dancila ne poate salva tara de haos”, a sustinut Chirieac.

„Este o zi mare pentru Romania. Gestul doamnei premier Viorica Dancila ne poate salva tara de haos. In opinia mea este cel mai important gest politic din anul acesta, dincolo de europarlamentare si chiar prezidentiale.

Este un gest pentru Romania. Trebuia sa facem acest lucru din momentul in care Statele Unite au anuntat ca isi muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Romania trebuia sa fie a doua tara care anunta. Nu ar fi trebui sa tinem seama de nimic.

(…) Romania are sansa unui parteneriat real cu Israelul si Statele Unite. E un moment crucial pentru tara noastra. Acum suntem sfartecati dupa razboiul romano-roman iar statul subteran incearca sa isi acopere ororile”, a spus Chirieac la Antena 3.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, duminica, aflata intr-o vizita in SUA, ca dupa finalizarea analizei ”si in deplin consens”, Romania isi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Dupa finalizarea analizei de catre toti actorii constitutionali implicati in procesul decizional, eu, ca prim-ministru, si guvernul pe care il conduc, vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului”, a sustinut Dancila.

”Sustinerea fata de Israel si fata de comunitatea evreiasca a fost preocuparea noastra constanta”, a mai spus premierul PSD.

O decizie privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim ar anula orice sansa ca tara noastra sa fie votata membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, a afirmat, in iunie 2018, presedintele Klaus Iohannis.

„O sa fiu foarte franc. O astfel de decizie ar anula orice sansa a Romaniei de a fi votata membru nepermanent in Consiliul de Securitate, nu numai acum, ci si pe viitor”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: