Majoritarea PSD din Senat a respins definitiv legea de desfiintare a Sectiei Speciale

politica

Plenul Senatului a respins, marti, proiectul de lege pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

S-au inregistrat 76 de voturi „pentru” respingere, 41 „impotriva” si 14 abtineri.

Proiectul legislativ are ca obiect de reglementare desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, propunandu-se abrogarea prevederilor care fac referire la aceasta.

Comisia juridica a Senatului a dat raport de respingere acestui proiect de lege initiat de USR.

„La data intrarii in vigoare a prezentei legi, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se desfiinteaza. (…) Procurorii care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, isi desfasoara activitatea in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie revin la parchetele de unde provin sau se incadreaza la alte parchete unde au dreptul sa functioneze, potrivit legii. De la data revenirii la parchetul de unde provin, procurorii care au activat in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie isi redobandesc gradul profesional de executie si salarizarea corespunzatoare acestuia avute anterior sau pe cele dobandite ca urmare a promovarii, in conditiile legii, in timpul desfasurarii activitatii in cadrul Sectiei. La data intrarii in vigoare a prezentei legi inceteaza detasarile ofiterilor si agentilor de politie judiciara din cadrul Sectiei”, se arata in proiectul de lege.

Un alt articol prevede ca, la data intrarii in vigoare a legii, cauzele aflate in lucru la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, precum si dosarele solutionate pana la aceasta data se predau prin dispozitia procurorului sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie catre unitatile de parchet competente.

Proiectul de lege a fost respins si de Camera Deputatilor, iar Senatul este for decizional in acest caz.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: