Majoritate covarsitoare in PNL pentru liste comune cu PSD: 58 contra 6. Bolojan a votat impotriva: „Este un dezastru”

politica

Liderii PNL au votat intr-o majoritate covarsitoare, miercuri, pentru liste comune cu PSD la europarlamentare: 58 pentru, sase contra si doar doua abtineri.

Cei sase care s-au impotrivit au fost Ilie Bolojan, Florin Birta, Ioan Turc, Robert Sighiartau, Florin Catu si Cristian Buican.

„Daca ne prostituam, sa ne prostituam total, sa o facem si la locale”, a declarat nervos Cristian Buican.

„Este un dezastru si ne pierdem identitatea si nu o sa mai revina electoratul la viitoarele alegeri spre PNL”, a subliniat Bolojan.

Liderul PNL, Nicolae Ciuca, a sustinut ca sunt multi parteneri straini care apreciaza aceasta forma de „stabilitate”.

„Sunt convins ca ati avut intalniri cu omologi din tari europene si non europene, iar Romania a fost apreciata pentru formula de stabilitate. La finalul negocierilor, pornind de la cele spuse, am reusit ca in final sa venim cu o formula agreata de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale si la liste comune la europarlamentare, care sa permita continuitatea proiectelor noastre. Este un prim pas pentru o guvernare responsabila dupa 2024. O guvernare puternica pentru Romania. Este un efort important, dar trebuie sa primeze mai mult interesul Romaniei si al romanilor. De aici si de peste hotare”, a sustinut Ciuca.

„Solutia la care s-a ajuns este singura acceptabila din acest moment. Asa ca putem sa discutam cat dorim, doar ca ce ne-am propus pentru organizatii, cu toate deciziile pe care le-am luat raman in vigoare. Si eu zic sa mergem mai departe la vot”, a declarat si Vasile Blaga.

„Este o alianta toxica pentru romani si pentru PNL”, a spus apoi, pe Facebook, Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: