Majoritatea NEAGRA l-a salvat si pe Ponta. Iohannis, reactie DURA: „Maxima iresponsabilitate”

news

Deputatii au respins, marti, in plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta, si pentru conflict de interese, votul fiind 231 ”pentru” respingerea urmaririi penale si 120 ”impotriva”.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma ca votul prin care deputatii au respins cererea DNA pentru urmarirea sa penala este unul normal, adaugand ca Parlamentul si Guvernul au obligatia de respecta Constitutia si a-i apara si pe oamenii simpli, care nu beneficiaza de sprijinul acordat lui marti.

„Vreau si cred ca Parlamentul si Guvernul au obligatia de a respecta Constitutia si de a-i apara mai ales pe altii, pentru ca altii, oameni simpli, nu au sprijinul pe care am avut eu ocazia sa-l am. La asta trebuie sa ne gandim de acum incolo”, a spus Ponta, fara alte detalii.

La scurt timp dupa vot, presedintele Romaniei a cerut din nou demisia lui Victor Ponta, afirmand ca „majoritatea parlamentara refuza sa accepte semnalul dat de cetateni”.

Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale.

Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept, si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana.

Majoritatea parlamentara refuza sa accepte semnalul dat de cetateni, care a fost unul foarte clar: stop coruptiei, politica facuta cu integritate si responsabilitate.

In continuare consider ca solutia pentru iesirea din actuala situatie este demisia domnului Victor Ponta din functia de prim-ministru”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: