Majoritatea PSD-ALDE a decis in privinta finantarii aeroportului din Brasov. Pana acum exista doar pista

news

Doi deputati PNL de Brasov anunta ca majoritatea PSD-ALDE a respins un amendament la legea bugetului de stat prin care urmau sa se acorde bani pentru finalizarea aeroportului din Brasov.

„Acum cateva zile am depus, in calitate de parlamentari PNL Brasov, un amendament la legea bugetului de stat in sensul finantarii integrale a obiectivului de investitii Aeroportul International Brasov – Ghimbav, cu suma de 270 de milioane de lei. Am solicitat acesti bani atat Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, cat si Ministerului Transporturilor.

Desi Brasovul este al doilea oras turistic al tarii si exista studii clare ca aeroportul ar fi profitabil, si cu toate ca investitia este perfect justificata, fiind generatoare de turism, comert, activitati economice si locuri de munca, parlamentarii PSD Brasov prezenti in sala in momentul sustinerii au votat impotriva finantarii aeroportului, in ton cu majoritatea PSD-ALDE.

Avand in vedere ca Guvernul si parlamentarii PSD au respins constant solicitarile de finantare, si, in conditiile in care aeroportul este asteptat de 12 ani, va trebui sa ne bazam foarte mult pe ceea ce vom face la nivel local. Se pare ca suntem pe cont propriu si ca parlamentarii PSD de Brasov prezenti in sala in momentul sustinerii, in numle disciplinei de partid, voteaza impotriva intereselor comunitatii care le-a acordat votul”, se anunta intr-un comunicat semnat de deputatii PNL Mara Mares si Gabriel Andronache.

Construirea unui aeroport este unul dintre proiectele cele mai asteptate de catre brasoveni. Pana acum s-a realizat doar pista, care zace in camp de mai bine de patru ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: