Malin Bot, filmari langa blocul Clanului Dragnea: „Ar putea sa fie un nou dosar penal, procurorii sa cerceteze” – Video

news

Malin Bot, impreuna cu cativa protestatari #Rezist, s-a aflat duminica la Mamaia, la blocul pe care Liviu Dragnea l-a construit cu ajutorul Tel Drum. „Eu zic ca ar putea sa fie un nou dosar penal”, a mentionat Bot.

„Cand se intoarce din vacantele exotice, si vrea putina Mamaia, pentru ca este ‘mandru ca este roman’, vine pe aceasta plaja. Aici este blocul clanului Dragnea”, a explicat Malin Bot.

„Procurori ar trebui sa-l intrebe cand a fost in posesia blocului din Mamaia. Sa ia autorizatiile de constructie, sa vada daca in perioada respectiva tovarasul Dragnea a scris ceva in declaratia de avere. Daca nu a scris, s-au comis niste infractiuni. Eu zic ca ar putea sa fie un nou dosar penal. Exista data la care s-a finalizat si receptionat constructia. Ar trebui ca in perioada respectiva sa aiba in declaratia de avere aceasta constructie”,  a mai spus Bot de pe plaja din fata blocului lui Dragnea.

La doua zile dupa ce a sustinut ca nici Tel Drum, nici o alta companie nu a platit lucrari realizate la proprietatile sale, presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a schimbat discursul. Intr-o conferinta sustinuta joi la Parlament, Dragnea a recunoscut, la intrebarile reporterului Digi24, ca proprietatea de la Mamaia a fost a sa, prin „1900 toamna”, dar ca a vandut-o.

Liderul PSD a recunoscut, dupa mai multe insistente ale jurnalistului Digi24, Cristian Andrei, ca a a detinut un astfel de imobil, pe care sustine insa ca l-a vandut. Presedintele social-democrat a fost intrebat si despre alte subiecte importante, dar a fost mai curand deranjat de insistentele jurnalistilor.

Rise Project a aratat, pe baza informatiilor din valiza primita de la un localnic din Teleorman, ca Tel Drum a platit pentru bucataria de vara de la resedinta lui Liviu Dragnea din Alexandria si pentru lucrari la „o misterioasa vila din Mamaia”. Jurnalistii vorbeau de „un proiect faraonic”, de o vila cu cinci nivele si 1.015 metri patrati.

Jurnalistii de la Rise Project mai aratau ca Nicoleta Pene a pastrat facturile, devizele de plata si alte documente legate de negocierile cu firmele de amenajare interioara. „Pana pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota ca dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, niste finisaje la etajul 4, fatada, instalatie electrica si balustrade metalice. Pentru geamuri de la balustrade si rulourile exterioare, o companie de profil din Constanta (Ghereon Plast) a cerut alti 8976 euro. Oferta a venit pe 21 ianuarie 2011 pe mailul de serviciu de la Consiliul Judetean Teleorman al lui Gabriel Davidenco, arhitect-sef al judetului timp de 15 ani, decedat in 2016. Dau clasa 460 mp de marmura, diferite sortimente, si 300 mp de granit pentru terase. In total, 41.600 de euro – fara manopera, si inca 11.000 de euro pentru barele de inox din jur. Printre documentele ascunse de Nicolete Pene, am gasit oferte de marmura si o factura proforma din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv si stratificat. Platite de Tel Drum”, preciza Rise Project.

In aceeasi zi, intrebat de reporterul Rise Project despre aceste lucruri, Liviu Dragnea a raspuns: „Tel Drum sau nicio alta companie nu mi-a platit ce s-a realizat in casa mea. Nu am niciun majordom. Ce releveu? Am inteles ca acolo e vorba de schita unei cladiri foarte mari. Nu am asa ceva”.

Joi, cu ocazia conferintei sustinute la Parlament, reporterul Digi24 Cristian Andrei l-a intrebat pe presedintele PSD daca a incasat de pe urma imobilului de la Mamaia bani sau alte foloase materiale. „Nu am incasat nicio chirie”, a raspuns Dragnea. „Sau alte avantaje…”, a continuat reporterul Digi24. „Nu am incasat nicio chirie”, a repetat liderul PSD.

„Nu stiu. Stiu ca acolo incepusem cam prin 1900 toamna o constructie, o constructie pe care, in 1900 iarna, am vandut-o. Ce s-a intamplat dupa aia nu mai stiu”, a mai spus Liviu Dragnea, refuzand sa dea mai multe detalii. „Cititi mai multe penibilitati din valiza si va luati informatiile de acolo”, a spus liderul PSD.

Imagini cu vila de la Mamaia au fost publicate de jurnalistii de la Adevarul, care au identificat vila si au constatat ca este exact ca in planurile prezentate de Rise Project.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: