Malin Bot ii pune din nou la plata pe Gadea si Mircea Badea. CNA a decis sa amendeze Antena 3 cu o suma consistenta

news

CNA a decis sa amendeze postul Antena 3 cu 40.000 de lei pentru ca in emisiunea „Sinteza zilei” si in alte productii ale postului au fost difuzate mai multe dezinfirmari si calomnii la adresa lui Malin Bot.

Malin Bot a sesizat CNA in luna martie in legatura cu dezinformarile lui Mihai Gadea si Mircea Badea la adresa sa. Dupa cinci luni, CNA a decis sa amendeze Antena 3.

„Stimate domnule Bot,

Ca urmare a sesizarii dumneavoastra, inregistrata la CNA cu nr. 2602/22.03.2018, va comunicam urmatoarele:

Intrunit in sedinta publica din 28.08.2018, Consiliul National al Audiovizualului a analizat mai multe rapoarte de monitorizare intocmite de directia de specialitate privind emisiuni difuzate de postul de televiziune Antena 3, printre acestea fiind si cea la care faceti referire.

De asemenea, membrii Consiliului au vizionat fragmente relevante din emisiuni si au audiat punctul de vedere al reprezentantului postului.

La finalul dezbaterilor din sedinta, Consiliul National al Audiovizualului a decis sa aplice postului Antena 3 urmatoarele sanctiuni:

– amenda de 40.000 de lei pentru editia din 14.02.2018 a emisiunii „Sinteza Zilei”, precum si pentru emisiuni difuzate in perioada 20–26.03.2018. Membrii Consiliului au constatat incalcarea prevederilor art. 67[1] si, dupa caz, nerespectarea dispozitiilor art. 40 alin. (5)[2], respectiv art. 64 alin. (1) lit. a) si b)[3] din Codul de reglementare a continutului audiovizual;

– somatie publica, pentru ca la difuzarea emisiunii „Exces de putere”, editia din 16.02.2018, radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 40 alin. (2)[4] si nici pe cele ale art. 64 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului”, se arata intr-o adresa oficiala transmisa de CNA lui Malin Bot.

Malin Bot a precizat penru aktual24.ro ca a facut mai multe sesizari si in cazul unor dezinformari transmise de Romania TV insa nu ar fi existat cvorum in CNA pentru stabilirea amenzii.

„Cu RTV au zis ca am dreptate, dar nu au avut cvorumul necesar pentru a vota amenda”, si-a manifestat uimirea Malin Bot.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: