Malin Bot, in direct la Realitatea TV: „Anca Alexandrescu, sunteti trompeta infractorului Liviu Dragnea la televiziunea infractorului Maricel Pacuraru”

politica

Surpriza la Realitatea Plus intr-o emisiune pe care Anca Alexandrescu, fosta consiliera a lui Liviu Dragnea, a realizat-o in legatura cu evenimentele din 10 august 2018. Malin Bot i-a spun in direct ca este o „trompeta infractorului Liviu Dragnea”.

„Dvs. ati fost sefa propagandei infractorului Liviu Dragnea in acea perioda. Spuneti pe post ca acest post este detinut de infractoul Maricel Pacuraru. Infractorul Livu Dragnea a organizat represiunea din 10 august”, i-a spus Malin Bot pretinsei jurnaliste Anca Alexandrescu.

„Altceva mai puteti sa adaugati? M-ati facut in toate felurile”, s-a plans Alexandescu.

„Trompeta infractorului Liviu Nicolae Dragnea, Anca Alexandrescu, a organizat la Realitatea TV o emisiune de spalare a lui Carmen Dan, cu minciuni despre 10 August 2018. A fost invitat infractorul Sandu Matei, conspirationista Iosefina Pascal si PeSeDistul Aurelian Badulescu pentru a spune minciuni care sa scoata basma-curata Jandarmeria Romana”, a relatat ulterior Malin Bot.

Invitata in emisiunea Ancai Alexandrescu, Carmen Dan  a sustinut ca mitingul din 10 august 2018 a fost doar varful aisbergului si ca totul a facut parte dintr-un plan bine pus la punct.

„Cred ca pe 7 sau 8 august am primit mesajul. A fost pur si simplu un anunt, dupa o sedinta de guvern. Ideea este ca tin minte ca am fost singurul ministru care a intervenit, pentru ca stiam ca va interveni acest protest si i-am reamintit premierului Viorica Dancila ca pe 10 august se va intampla o manifestare si ca nu am cum sa plec. A fost categorica, mi-a spus ca tot guvernul trebuie sa plece. I-am spus ca nu plec si ca ma voi duce la minister daca e nevoie. Asa ca, de pe 7 pana pe 10 august si eu am fost in concediu. M-am intrebat daca are informatii despre aceste evenimente. Eu nu am avut. Am primit de la serviciile de informatii 2 sau 3 note si evident faceam o documentare separata si cu structurile specializate ale MAI. Am spsus-o si atunci. Erau postarile pe Facebook ale domnilor Dide si alti membri Rezist. Pana in acel moment nu au existat informatii ca acel miting va degenera. Din informatiile primite, nu au existat motive de temere sa cred ca va avea loc o lovitura de stat. Am fost taxata, atunci, ca am iesit si am spus ca a fost o tentaiva de lovitura de stat. De la SIE nu-mi aduc aminte sa fi primit mesaje. Eu am informat -o pe Dancila si pe Paul Stanescu (premier interimar atunci). Ce venea la MAI trimiteam si in restul guvernului. Iohannis nu mi-a cerut, dar nici noi nu i-am trimis.

Serviciile au fost prezente in piata pe 10 august. S-a organizat protestul in Piata Victoriei si acolo a fost infiintat un centru de comanda inaintata al misiunii, ministrul nu a fost acolo, dar a avut ministerul reprezentanti acolo. Era un centru comun cu politia, jandarmeria, prefectura. Nu stiu daca a fost si un reprezentant SRI. Dar, informatiile din piata erau transmise catre acel centru. S-a tot insistat asupra caracterului spontan al manifestatiei. Am intrat in concediu, iar secretarul de stat pe ordine publica a fost delegat. Acesta pregatea misiunea din partea MAI. Ce n-am inteles, dar am aflat ulterior, cand au venit documentele, de ce s-a infiintat acel centru de comanda in Piata Victoriei. Desi era atribuita MAI s-o faca. S-a facut un raport al jandarmeriei care releva un nivel de risc mediu al protestului. Cumva, de la acel nivel mediu s-a trecut la nivel scazut. Ca urmare a faptului acesta, competenta de gestionare a trecut la Jandarmeria Romana. Ei au delegat gestionarea misiunii catre Jandarmeria Bucuresti. Ei au organizat centrul de comanda la Palatul Victoria. Am tot insistat ca nu am cum sa intervin, ca nu sunt politisit sau jandarm. De ce, cand aveam viscole si geruri, le gestionam la MAI, iar la acest protest am delegat aceasta responsabilitate.

Eu spuneam de schimbarea nivelului de risc al misiunii, desi nu a fost nelegal, insa, parerea mea a fost ca responabilitatea protestului ar fi trebuit sa fie la MAI. Ne-am fi asumat responabilitatea proportional cu amploarea evenimentului. Orice decizie care s-a luat la centrul ianintat sunt sigura ca a fost notata. Incepand cu 11 august asta am facut. Foarte repede s-a facut raportul, ce a fost depus la comisiile din Senat si la dispozitia Parchetului. A fost clasificat pentru ca in cuprins erau date de la SRI. Acele note de informare au nivel de clasificare secreta. Am facut imediat toate demersurile institutionale pentru a declasifica raportul, a fost declasificat in proportie de 96%. Vreo 2 pagini au ramas ascunse, datele de la SRI. A fost greu si pentru mine de ce nu s-a declasificat de tot, iar cand a cerut domnul Vela s-a putut. MAI era beneficiarul, a declasificat toate informatiile din raport, mai putin ce a inserat SRI. A fost o adevarata campanie cu declasificare informatiilor transmise pe statiile portabile. Vela a avut mereu convingerea ca va descoperi ca ministrul Carmen Dan trimitea mesaje ca oamenii sa fie gazati in piata. A fost un moment jenant. Exista un ordin, la nivelul Jandarmeriei, care spune clar ca pe statiile radio portabile convorbirile nu sunt clasificate. Acolo nu furnizezi si nu primesti date secrete. Greseala a plecat ca suportul optic a fost clasificat, adica CD-ul pe care s-au inregistat aceste convorbiri. S-a facut un adevarat circ pentru declasificarea unor informatii neclasificate.

Nu stiu cine a dat ordinul pentru gazarea populatiei. Parchetul ne poate spune si comandantul actiunii. Presupun ca nu o facea de unul singur. Odata ce misiunea s-a trimis catre Jandarmeria Bucuresti, comandantul actiunii a fost directorul adjunct. Mai toata lumea si-a delegat atributiunile in timpul mandatului.

Mi s-a spus ca munitia de interventie, printre care si gazele lacrimogene, care parte din arsenalul fortelor de ordine. Ea se foloseste gradual conform regulamentelor militare. Am vrut sa aflu si mi s-a explicat ca atunci cand nivelul de risc, aceasta munitie sunt folosite pentru evitarea contactului direct. Mi s-a mai spus ca firmele care vand aceste gaze ofera si garantii ca nu este periculoasa. Efectul acestor gaze dureaza pana la 48 de ore si nu lasa alte sechele. Exista si documentatie care atesta aceasta chestie.

Pe statiile celor din piata se dadeau mesaje ca niste politisti sunt atacati. In momentul in care s-au deplasat acolo, cei trei jandarmi au fost extrasi din grup si batuti. Mai grav este ca violenta la care a fost supusa jandarmeita a fost mai putin grav, dar pentru mine a fost greu cand am primt informatia ca a disparut arma si munitia. M-am gandit ce se intampla daca cel care a luat arma si incepe sa traga. Atunci s-a luat decizia de a elibera piata. Legea spune ca daca exista un atac la fortele de ordine, poti interveni fara somatii. Dar, au fost somatii si sonore si luminoase. Au fost doua temeiuri legale, unul – ordinul de interventie, semnat de prefect, iar al doilea temei legal a fosta atacul asupra fortelor de ordine.

Convingerea mea este ca totul a facut parte dintr-un plan bine organizat, era un grup paramilitar, erau fonduri. Exista o lucrare de la Jandamermie, inaintata la DIICOT, care arata existenta unor servere de afara care minau criptomonede. Sunt convinsa ca exista niste nume, pentru ca reprezentantii protestatarilor erau urmariti. Nu pot spune ca ne-am trezit cu un protest si acolo am luat cunostinta de acele actiuni”, a declarat fostul ministru de Interne, Carmen Dan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: