„Mama intre mame”. Dancila se foloseste de copii in campania electorala. Imagini de la Tebea

politica

Premierul Viorica Dancila participa, duminica, alaturi de mai multi ministri, la Sarbatoarea nationala de la Tebea, cu ocazia implinirii a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Aflata in campanie eletorala, ea s-a fotografiat alaturi de un copil cu tricolor.

La evenimentele din Baia de Cris, judetul Hunedoara, sunt prezenti si mai multi membri ai Executivului, printre care ministrul Sanatatii Sorina Pintea, ministrul Transporturilor Razvan Cuc, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Afacerilor Interne Mihai Fifor, ministrul pentru Mediul de afaceri, comert si antreprenoriat Stefan-Radu Oprea si ministrul pentru romanii de pretutindeni Natalia Intotero.

Dancila s-a fotografiat alaturi de un copil. „Aceasta sunteti astazi, mama pentru copiii Romaniei, mama intre mame”, spunea Mariana Gaju, vicepresedinte PSD Constanta, despre Dancila la Scoala de vara a femeilor din PSD in utma cu o saptamana.

Manifestarile comemorative au inceput la ora 10:30, cand a avut loc o slujba religioasa urmata de evocarea istorica si ceremonia depunerii de coroane la mormantul lui Avram Iancu, langa Gorunul lui Horea si defilarea Garzii de Onoare.

Traditionala serbare nationala are loc la mormantul lui Avram Iancu, in inima Tarii Motilor, in conditiile in care pe 10 septembrie 2019 se implinesc 147 de ani de la moartea acestuia.

Avram Iancu, unul dintre conducatorii revolutiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a nascut in anul 1824, la Vidra, in Muntii Apuseni, intr-o familie de moti instariti. A studiat dreptul la Cluj si a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Cris, fiind ingropat la Tebea, judetul Hunedoara, langa „Gorunul lui Horea”.

Mai mult despre:

Comentarii: