Mama lui Oprisan i-a dat lui Oprisan peste 100.000 euro inainte de alegeri. Banii au ajuns apoi la mai multi PSD-isti din Vrancea

politica

Mama lui Marian Oprisan, Lucia Gherarde, i-a dat fiului sau peste 100.000 de euro inainte de campania electorala pentru alegerile locale de anul trecut. O parte din bani au ajuns apoi de la Marian Oprisan la mai multi candidati PSD din Vrancea. 

Lucia Gherarde i-a acordat lui Oprisan un imprumut de 575.450 de lei, adica 117 mii de euro, inainte de campania electorala pentru alegerile locale din toamna anului trecut, informeaza Realitatea de Vrancea.

Potrivit declaratiei de avere din noiembrie 2020 a lui Marian Oprisan, acesta a primit un imprumut de 117 mii de euro la cursul de 4,9 lei/euro. In aceeasi declaratie, actualul vicepresedinte al CJ Vrancea – fost candidat la alegerile locale de anul trecut, a imprumutat cu diferite sume mai multi candidati la scrutinul din 27 septembrie 2020. De imprumuturile generoase au beneficiat urmatorii membri PSD:

Nicusor Halici – deputat PSD, actual presedinte al PSD Vrancea – 67 de mii de lei
Cristian Onia – consilier judetean – 39 de mii de lei
Nicolae Tandara – candidat PSD la Primaria Gura Calitei – 6150 lei
Vladimir Paun – candidat, ulterior primar al comunei Racoasa – 4 mii de lei
Mita Gurita – candidat PSD la Primaria comunei Urechesti – 11.150 lei
Valentin Marcu – candidat, ulterior primar al comunei Valea Sarii – 8150 lei

Sumele primite cu titlu de imprumut de la Oprisan au fost folosite de candidati drept contributie la campania electorala, ulterior decontate de la Autoritatea Electorala Permanenta. Dintre cei contactati pentru un punct de vedere doar Cristian Onia si Mita Gurita au dorit sa lamureasca situatia.

„Nu am avut cash la momentul respectiv si am apelat la domnul Oprisan care m-a imprumutat cu 39 de mii de lei. Banii au fost returnati dupa ce au fost decontati de la AEP”, a declarat Onia.

„Exista un contract pentru acest imprumut, totul a fost facut perfect legal. Am decontat banii de la AEP si i-am inapoiat. Nu va pot arata contractul, ca nu mai am acces la el”, a declarat Mita Gurita, candidat la fotoliul de primar al comunei vrincene Urechesti, fara succes, insa.

Restul beneficiarilor de banii baronului nu au dorit sa comenteze sau nu au putut fi contactati.

Nu este pentru prima oara cand mama lui Oprisan este extrem de generoasa cu fiul sau. In 2018, ea l-a imprumutat cu 51 de mii de euro. De asemenea, la ultimul bolid cumparat de Oprisan, un Ford Shelby de peste 100 de mii de euro, acesta a declarat ca i l-a cumparat mama sa.

„Eu am mai spus-o si public, da? Mama mea sunt eu, da? Ca sa nu avem niciun fel de discutii”, declara Oprisan pentru Pro TV in urma cu doi ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: