Mama lui Vlad Pascu a fost retinuta de procurorii DIICOT. Vlad Pascu este si el in arest preventiv

news

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a fost retinuta joi seara de procurorii DIICOT, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Mama lui Pascu, Miruna Pascu, este acuzata ca a incercat sa santajeze martori din dosarul lui Vlad Pascu, au precizat sursele.

Locuinta ei a fost perchezitionata joi dimineata.

De asemenea, Mihai Pascu, tatal lui Vlad Pascu, a fost pus joi sub control judiciar dupa ce a fost audiat de procurorii DIICOT. La sediul DIICOT au fost prezenti atat sotia lui, Miruna Pascu, cat si fiul, Vlad Pascu.

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro ca Pascu sr. este acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Citeste si: Vlad Pascu, adus la DIICOT. Declaratie cinica: „Nu am cum sa dau timpul inapoi, imi pare rau”

Vlad Pascu, drogatul care a ucis doi tineri la 2 Mai, a fost adus incatusat joi la sediul DIICOT. El a declarat ca „nu am cum sa dau timpul inapoi”.

Asaltat cu intrebari de jurnalisti, Pascu a declarat: „Imi pare rau. Nu am cum sa dau timpul inapoi”.

Vlad Pascu

Parintii lui Vlad Pascu au fost si ei adusi joi la DIICOT. Mihai Pascu, tatal drogatului, a incercat sa isi ascunda chipul cu o casca de motociclist.

Ulterior, Mihai Pascu a fost surprins razand:

Mihai Pascu

 

Citeste si: Mama lui Vlad Pascu a incercat sa santajeze martori in dosar. Perchezitii ample, a fost declansata „Operatiunea Hidra”

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti – Serviciul Antidrog, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, au efectuat joi 11 perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti, in doua cauze penale, pentru investigarea unor infractiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispozitie a locuintei pentru consumul ilicit de droguri, precum si infractiuni contra infaptuirii justitiei.

,,Operatiunea Hidra” vizeaza adolescenti proveniti din familii cu importante posibilitati materiale, care si-au desfasurat activitatea in Bucuresti, precum si in statiunile de pe litoralul Marii Negre, in timpul sezonului estival, anunta un comunicat al DIICOT.

Surse oficiale au precizat pentru aktual24.ro ca perchezitiile vizeaza si apropiatii lui Vlad Pascu, mai exact prietenii acestuia, distribuitorul lor si Miruna Pascu. Mama lui Vlad Pascu ar fi incercat sa santajeze martori in dosarul fiului.

Concret, perchezitii sunt efectuate la:

Duma Tudor, zis Maru, prieten apropiat al lui Vlad Pascu, 19 ani
Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, 20 de ani
Bitica Andrei-Catalin, zis “Andrei” sau “Paco”, 18 ani
Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody”, 18 ani

Acestia se afla in cercul infractional extins din care face parte si Pascu Matei Vlad.

Acestia patru au fost observati impreuna, alaturi si de alte persoane, in judetul Constanta, in noaptea de 18-19 august 2023, fiind cazati la aceeasi unitate de cazare. Toti ar fi consumat impreuna droguri anterior producerii accidentului din dimineata de 19.08.2023.

Citeste si: Furnizorul de droguri al lui Vlad Pascu a fost saltat de mascati, el are doar 19 ani. Arsenalul gasit de mascati in casa acestuia: sabii, pistoale, cutite

Duma Tudor se aprovizioneaza cu droguri de la fratii Constantin Stefan Ciprian si Constantin Costin Antonio, ambii domiciliati in mun. Bucuresti, sector 4.

Comunicatul DIICOT

,,Operatiunea Hidra”, derulata in aceasta dimineata, vizeaza adolescenti proveniti din familii cu importante posibilitati materiale, care si-au desfasurat activitatea in Bucuresti, precum si in statiunile de pe litoralul Marii Negre, in timpul sezonului estival.

Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi specializati in distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaina, dar si alte droguri sintetice, in diverse locatii, restaurante si cluburi de lux, majoritatea clientilor drogurilor comercializate de catre ei fiind consumatori constanti, persoane cu un potential financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc si mare risc la petreceri private, care au avut loc in diverse locatii private din Bucuresti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potential financiar ridicat.

Acestia ar fi procurat drogurile in diferite modalitati, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, politistii vor pune in executare 3 mandate de aducere, precum si mai multe citatii, urmand ca persoanele in cauza sa fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, pentru audieri si luarea masurilor legale.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic intern de droguri de risc si mare risc si detinere de droguri de risc si mare risc, in vederea consumului propriu, punerea la dispozitie a locuintei pentru consumul ilicit de droguri, precum si infractiuni contra infaptuirii justitiei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane.

La activitati participa jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: