Mama planetara. Dancila vrea sa „medieze” in relatia tensionata dintre Statele Unite si UE

politica

Viorica Dancila a anuntat, marti seara, intr-un interviu pentru Mediafax ca ar vrea sa fie „mediator” intre SUA si Uniunea Europeana in cazul in care va deveni presedinte al Romaniei.

„Cum v-ati pozitiona intre asa-zisele tensiuni care exista intre Statele Unite si Uniunea Europeana”, a fost intrebata Dancila.

Viorica Dancila a raspuns ca vrea sa fie „mediator” si i-a dat lectii preseidntelui Klaus Iohannis.

„Eu cred ca acolo as interveni ca un mediator. Stiu sa fac acest lucru pentru ca in cadrul Presedintiei rotative a Consiliului UE acesta a fost rolul nostru, de mediator si facilitator de consens. Cred ca asa trebuie sa ne comportam si atunci cred ca Romania ar fi privita altfel. Ar fi cel care incearca sa se pozitioneze realizand consensul intre Statele Unite si Uniunea Europeana. Dupa cum stiti sunt un pro-european dar si un pro-transatlantic convins si pentru mine este foarte important sa apropii Romania atat de UE cat si de Statele Unite.

Cred ca daca Romania ar avea initiativa si nu ar avea aceasta bordare, sa vedem ce fac altii si sa facem si noi la fel, ar fi mult mai mult respectata”, a declarat Dancila intr-un interviu pentru Mediafax.

Mai mult despre:


Comentarii: