externe

Mama unui protestatar iranian ucis a fost condamnata la 13 ani de puscarie: „Insultarea unor entitati sacre si defaimarea liderului Republicii”

Mahsa Yazdani, mama unui tanar ucis in Iran in timpul protestelor nationale de anul trecut, a fost condamnata la 13 ani de inchisoare sub acuzatia de „insultare a unor entitati sacre” si „defaimare a liderului Republicii Islamice”, informeaza Iran Wire.

„Ce se va intampla cu fratele meu de trei ani? Cine este responsabil pentru toata aceasta cruzime?”, a intrebat fiica lui Yazdani, Mitra Zahedi, intr-o postare pe Instagram.

Mohammad Javad Zahedi, in varsta de 20 de ani, a fost impuscat si ucis de politie in timpul protestelor din orasul Sari din nordul tarii.

De atunci, mama sa a cautat cu insistenta sa obtina dreptate pentru fiul sau si si-a exprimat solidaritatea cu familiile celor ucisi in timpul protestelor nationale care au cuprins Iranul in 2022.

Mahsa Yazdani a fost arestata in Sari in luna august si dusa intr-o locatie nedezvaluita. Ea a fost apoi eliberata pe cautiune in asteptarea procesului.

Condamnarea ei este inca un exemplu al represiunii guvernului iranian impotriva disidentei si al persecutiei de catre acesta a familiilor victimelor violentei de stat.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

5 minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

19 minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

35 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago