Mame si sotii in lacrimi. Cum arata mobilizarea fortata in Crimeea, printre recruti se afla si numerosi pensionari – Galerie foto

externe

Fotografii sugestive ale mobilizarii din Crimeea pentru frontul din Ucraina au aparut pe retelele de socializare.

Mame si sotii in lacrimi, pensionari care privesc cu nedumerire armele pe care le-au primit, iata cum arata marea mobilizare din Crimeea pentru razboiul din Ucraina.

Seful administratiei de ocupatie din Crimeea, Serghei Aksionov, a anuntat duminica incheierea „in totalitate” a mobilizarii in aceasta regiune. Cel putin 80% dintre cei mobilizati sunt tatari, precizeaza Pravda Ucraina.

„Ne exprimam recunostinta fata de acei locuitori din Crimeea care si-au indeplinit datoria, si-au aratat curajul si au venit la birourile de inregistrare si inrolare militara pentru a se inrola in Fortele Armate ale Rusiei.

Astazi (25 septembrie – n.r.), pana la sfarsitul zilei, mobilizarea in Crimeea se va incheia”, a anuntat Aksionov pe Telegram.

El sustine ca planul de mobilizare a fost „finalizat in totalitate”.

Organizatia CrimeaSOS a anuntat anterior ca  80% din toate avizele de mobilizare din Crimeea au fost inmanate tatarilor crimeeni.

Activistii afirma ca mobilizarea tatarilor din Crimeea poate duce la genocid. Ei explica faptul ca Rusia ucide intentionat populatia autohtona din Ucraina, facandu-i sa lupte impotriva propriei tari.

Mobilizarea locuitorilor din teritoriile ocupate in armata de ocupatie este interzisa de articolul 51 din cea de-a IV-a Conventie de la Geneva, care o transforma intr-o crima de razboi.

Faptul de a-i face pe cetatenii ucraineni sa participe la actiuni militare impotriva propriei tari este considerat, de asemenea, o crima de razboi.

Comentarii: