O mamica RESPONSABILA. Confruntata cu date contradictorii despre VACCINARE, iata ce a decis sa faca

life

O tanara mama, asaltata de informatii contradictorii despre vaccinare, isi povesteste experienta si modul in care a ajuns sa ia decizia pentru copilul sau.

Iata relatarea Biancai Morus:

„Inca de cand eram insarcinata, am inceput sa citesc despre vaccinare. Pro si contra. Mult. Foarte mult. Nu de alta, dar era subiectul pe val. Inca mai e, dar acum au inceput sa miste mai mult si cei din tabara pro-vaccinare. Mai toate articolele erau foarte bine scrise, pareau extrem de documentate, cu tot felul de studii in sprijinul uneia sau celeilalte tabere.

Pe masura ce citeam mai mult, ma simteam mai toanta si mai neputincioasa. Prin urmare, am facut cum m-a dus pe mine capul. Am intrebat cateva prietene cum au luat ele decizia si am vorbit cu medici. Mai multi, ca sa fac o medie. Nu am cerut raspunsuri cu DA sau NU. Am cerut explicatii.

Si da, explicatiile primite de la doctorii la care am ajuns au fost exact ce aveam nevoie sa aud. Am decis sa urmez schema de vaccinare obligatorie in ciuda contestatarilor care aveau si „dovezi” in sprijinul teoriei lor. Ba am decis chiar sa ii fac piticei si niste vaccinuri facultative. Nu pe toate, ci doar ce am crezut eu ca are nevoie, in urma acelorasi discutii cu aceiasi medici si a mediului in care urma sa se desfasoare.

Nu cred ca tot ce zboara se mananca. Dar nici nu cred in teorii conspirationiste, care sprijina interesele companiilor farmaceutice mai presus de sanatatea copiilor din lumea intreaga.

Mai mult, apar tot mai multe cazuri de copii nevaccinati, care fac boli ce, teoretic, nu mai existau in tarile civilizate. Ei nu au gresit cu nimic. Asa cum nu au gresit nici ceilalti cu care intra in contact. Poate ar fi cazul ca ministerele sanatatii de peste tot sa nu se mai culce pe o ureche si sa puna la punct campanii de informare cu adevarat informative.

Nu statisticile impresioneaza, ci explicatiile. Pe mine ma intereseaza ce poate pati copilul meu daca dezvolta o boala dar si ce plusuri si minusuri pot aduce substantele din vaccin. Unde e mai mare riscul? Medicii de familie/pediatrii ar trebui sa ia mama de mana si sa ii explice de ce asa si de ce nu invers. Faptul ca ceva este obligatoriu nu ma convinge. Ar putea avea insa mai mult succes o explicatie pertinenta, ochi in ochi”, a relatat Bianca Morus in motherandthecity.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: