Mana lunga a ISIS a lovit in California? Obama: „Ar putea fi atac TERORIST” – VIDEO

externe

Atacul comis miercuri dupa-amiaza in California, soldat cu 14 morti, ar putea avea caracter terorist, dar motivatiile criminalilor nu au fost inca stabilite, afirma presedintele Statelor Unite, Barack Obama.

„Inca nu stim amploarea planurilor atacatorilor, nici motivatiile acestora”, a declarat joi Barack Obama, precizand ca Biroul Federal pentru Investigatii (FBI) inca cerceteaza circumstantele producerii atacului. Adeptii ISIS si-au manifestat bucuria, imediat dupa atac, postand pe retelele de socializare mesajul #America_Burning (America arde), la fel cum au procedat dupa atentatele de la Paris (#Paris_Burning).

„Ipoteza unui act terorist ramane incerta, nu stim nimic clar. Exista aceasta posibilitate”, a adaugat liderul de la Casa Alba, explicand ca un alt motiv ar putea fi o disputa dupa pierderea unui loc de munca.

Biroul Federal pentru Investigatii din Statele Unite verifica daca atacul comis in oraselul californian San Bernardino, soldat cu cel putin 14 morti, este incident terorist, deocamdata nefiind exclusa nicio posibilitate.

Paisprezece persoane au fost impuscate mortal, iar alte 20 au fost ranite in incidentul armat din orasul californian San Bernardino. Atacul a avut loc in sala de conferinte a unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficiente cognitive (Inland Regional Center) aflat in zona Waterman din San Bernardino, un orasel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est de Los Angeles.

Presupusii autori ai atacului – Syed Rizwan Farook si partenera sa Tashfeen Malik – au fost impuscati mortal in confruntari cu politia. Farook, in varsta de 28 de ani, era cetatean american, dar calatorise de mai multe ori in Arabia Saudita. El se caracteriza pe retelele sociale ca un „musulman devotat”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: