Manda face petrecere mare cu 30 de senatori PSD in Franta, pe banii Parlamentului European. Activitatea Senatului este blocata

politica

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a invitat 30 de senatori PSD la Strasbourg in perioada 16 – 19 decembrie, cand va avea loc sesiunea plenara a Parlamentului European, trasportul si cazarea fiind platite din banii PE. Pe 20 decembrie, Manda isi aniverseaza ziua de nastere.

Oficial, Manda a explicat pentru G4Media.ro ca si-a invitat colegii la un schimb de experienta, insa unii dintre invitati sustin ca au fost invitati de fapt la ziua de nastere a lui Claudiu Manda. Din cauza celor 30 de absenti de la PSD, activitatea Senatului va fi blocata saptamana viitoare, intr-o perioada cand pe agenda sunt proiecte de lege importante.

„Am aflat de la niste colegi din Senat, ca domnul Manda i-a invitat la ziua sa de nastere, la Bruxelles, si ca le asigura transportul si cazarea. Mi s-a parut revoltator, sunt totusi 30 de persoane, banii de la Parlamentul Europena sunt tot fonduri publice”, a declarat pentru G4Media.ro o sursa din Senatul Romaniei.

Printre cei 30 de senatori PSD se numara Bogdan Matei, Radu Preda, Daniel Butunoiu, Pavel Marian, Marius Dunca, Radu Oprea sau Florian Bodog. Din cauza absentei celor 30 de parlamentari de la PSD, activitatea Senatului va fi blocata saptamana viitoare. Luni, in sedinta biroului Permanent al Senatului, social democratul Florian Bodog i-a atras atentia lui Teodor Melescanu ca senatorii PSD vor fi plecati si ca nu ar trebui stabilit un program.

„Programul este facut de doi europarlamentari PSD, Claudiu Manda si Dragos Benea. Este un schimb de experienta intre Parlamentul European si Senatul Romaniei. Nu am programul exact in acest moment. Finantarea deplasarii va fi facuta exclusiv de Parlamentul European”, a declarat senatorul PSD Marian Pavel.

Claudiu Manda a sustine ca vizita celor 30 de Senatori la Strasbourg nu are legatura cu ziua lui de nastere.

„Aceasta posibilitate de a avea invitati la Parlamentul European exista in bugetul delegatiei social-democrate. Am considerat ca e oportun sa existe un schimb de experienta despre cum functioneaza Parlamentul European, modele de bune practici si poate gasim elemente comune. Interesul nostru e sa preluam si sa implementam in activitatea Parlamentului Romaniei exemplele bune din Parlamentul European”, sustine Manda.

Mai mult despre:


Comentarii: