Manevra in Parlament pentru instituirea unui stat politienesc. Pana si Guvernul Tudose a dat aviz negativ proiectului, insa PSD nu se opreste

politica

Deputatul USR Catalin Drula atrage atentia asuora unui nou abuz comis in Parlament de majoritatea PSD-ALDE. Parlamentarii incearca sa modifice legile astfel incat sa faca posibil ca Jandarmerie sa devina si „organ de cercetare penala”. 

Drula mentioneaza ca Guvernul Tudose a dat deja aviz negativ acestui proiect, insa parlamentarii nu se opresc.

„Nou abuz PSD-ALDE azi in Parlament: termenul de adoptare tacita al propunerii legislative prin care Jandarmeria devine organ de cercetare penala extins prin vot in plen.

Constitutia prevede la art. 75 un termen de maxim 60 de zile dupa care o propunere legislativa care nu ajunge la vot in prima Camera sesizata merge automat la Camera decizionala. Aceasta este asa-numita ‘adoptare tacita’. Azi PSD-ALDE (dar si PNL) au votat in plen efectiv si literalmente incalcarea Constitutiei prin prelungirea acestui termen imperativ.

Miza procedurala? Sa evite o eventuala neconstitutionalitate a legii daca se introduc amendamente la Senat, camera decizionala (ar fi incalcarea principiului bicameralismului).

Miza mai larga a acestei propuneri legislative? Instituirea unui stat politienesc si descurajarea protestelor.

Prin aceasta initiativa, Jandarmeria devine organ de cercetare penala. Adica o institutie militarizata va cerceta civili – ceea ce contravine drepturilor fundamentale ale cetatenilor asa cum deja a constatat CEDO.

Guvernul Tudose a dat, atentie!, un punct de vedere NEGATIV asupra acestei propuneri argumentand pe larg legile si drepturile incalcate.

Dar e vorba de deja clasica manevra de alba-neagra a PSD-ALDE. Fac porcariile cu mana parlamentarilor puterii – la nivel oficial asumat, guvernamental, ‘nu stim nimic, n-am mincat usturoi'”, a scris Catalin Drula pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: