Manevra lui Vanghelie impotriva PSD are succes. Cum va fura din electoratul lui Dragnea la alegerile europarlamentare

politica

Biroul Electoral Central (BEC) a admis inca doua candidaturi independente, listele propuse de trei partide si parte din candidaturile depuse de un alt partid. Termenul pentru admiterea sau respingerea candidaturilor a expirat sambata. Joi, BEC a admis o candidatura independenta pentru alegerile europarlamentare din 26 mai si listele a noua partide si aliante.

Astfel, in sedinta de sambata, BEC a admis candidaturile independente ale lui George Nicolae Simion si Peter Costea.

De asemenea, au fost admise listele de candidaturi depuse de Partidul Social Democrat Independent, Blocul Unitatii Nationale si Partidul Socialist Roman si parte a candidaturilor depuse de Partidul PRO DEMO, informeaza news.ro. Partidul Social Democrat Independent a fost infiintat de Marian Vanghelie, acesta mizand pe evidenta asemanare dintre denumirea partidului sau si PSD pentru a fura electorat.

BEC a respins candidaturile independente ale lui Ilie Rotaru, Stefania Gabriela Nut, Luminita Velciu si Sevastita Dumitrache, precum si listele depuse de Partidul Romania Mare, Partidul Forta Pensionarilor, Dreapta Liberala, Partidul Comunitar din Romania, Partidul Romania Noastra, Partidul Neamul Romanesc si Partidul Noua Romanie.

In sedinta de joi, BEC a admis candidatura independenta a Gregorianei Tudoran, reprezentant al Asociatiei „Impreuna pentru A8”, care militeaza pentru constructia autostrazii Iasi-Targu Mures. De asemenea, au fost admise listele de candidaturi depuse de PSD, Alianta 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro Romania, PNL, UDMR, PMP si PRU.

Pana in 12 aprilie se pot depune contestatii la aceste decizii.

Candidaturile raman definitive la data de 16 aprilie.

In 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorti, ordinea pe buletinele de vot a partidelor.

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare incepe in 27 aprilie si se incheie in 25 mai, la ora 7.00.

Mai mult despre:

Comentarii: