Manevra militara in PREMIERA mondiala a Rusiei. Va invalui un intreg oras cu peste 50.000 de locuitori intr-un FUM VERDE

externe

Marina militara a Rusiei va efectua, la sfarsitul acestei saptamani, un exercitiu fara precedent in lume. Militarii vor camufla un oras de 50.000 de locuitori in spatele unui urias fum verde.

Potrivit The Moscow Times, orasul Severomorsk, unul dintre cele mai mari din regiunea Murmansk, va fi invaluit intr-o ceata verde timp de trei zile. Actiunea face parte din planul de exercitii al Flotei Nordice a Rusiei.

Fumul va avea un „miros specific” insa va fi inofensiv pentru oameni, sustine un purtator de cuvant al flotei. Locuitorii din Severomorsk au fost avertizati sa ramana calmi la aparitia fumului si sa tina toate ferestrele inchise.

Reprezentantii flotei spera ca aceasta ceata verde va face ca uriasa baza militara de la Severomorsk sa devina invizibila in ochii potentialilor inamici. Ei sustin ca este pentru prima data in istorie cand are loc o astfel de actiune militara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: