Manevra PSD de a-i livra un serviciu secret lui Dragnea se face praf. Iohannis anunta ca nu permite: „Asa ceva nu se poate. Punct”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat astazi ca initiativa Senatului de a elimina avizul CSAT in numirea sefilor DGIPI este o eroare, aratand ca atata timp cat institutia este una militarizata, nu poate sa functioneze fara aviz CSAT.

„Asa ceva nu se poate. E o eroare. Atata timp cat institutia este una militarizata, nu poate sa functioneze fara aviz CSAT. Punct. Iar indiferent ce doreste Senatul sau Camera Deputatilor, asa functioneaza institutiile in Romania, conform Constitutiei”, a spus Klaus Iohannis.

”Daca se mentine aceasta solutie, care este una neconstitutionala dupa parerea mea, evident ca speta va ajunge la Curtea Constitutionala. In ultima instanta voi ataca eu la CCR. Dar, deocamdata asteptam sa isi revina Parlamentul. Intrebat cum vede aceasta initiativa a PSD-ului, presedintele a raspuns ca ”vede o ratiune politica, destul de evidenta dupa speta cu ANCOM. Se incearca sa se elimine institutia presedintelui din anumite proceduri. E o eroare”.

Plenul Senatului a votat luni proiectul pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.76/2016 privind Directia Generala de Protectie Interna (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne – cunoscuta ca „Doi si-un sfert” modificata astfel incat seful DGPI sa poata fi numit si eliberat din functie de catre ministrul Afacerilor Interne (nu de prim-ministru cum prevede ordonanta) fara avizul CSAT, asa cum este prevazut in prezent, si sa nu trebuiasca sa fie cadru militar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: