Manevre MILITARE ale Rusiei in apropierea Romaniei. S-au tras 100.000 de unitati de munitie

externe

Aproximativ 400 de militari rusi si 30 de piese de armament au efectuat exercitii in regiunea separatista moldoveana Transnistria, scrie AP in pagina electronica citand presa rusa de joi, inaintea celei de a doua vizite a premierului moldovean, vineri, la Tiraspol.

Trupele rusesti stationate in regiunea separatista prorusa au tras aproximativ 100.000 de unitati de munitie, a declarat Oleg Kocetkov, un purtator de cuvant al armatei ruse.

La manevre – in care au fost folosite, de asemenea, lansatoare de rachete – au luat parte si vehicule blindate de transport de trupe, potrivit oficialului rus, citat de Mediafax.

Autoritatile de la Chisinau se tem de prezenta rusa in Transnistria, intensificata dupa ce Moscova a anexat anul trecut Peninsula ucraineana Crimeea, in contextul in care Rusia este acuzata de catre Kiev si Occident ca sustine cu armament si trupe separatistii prorusi din estul Ucrainei, acuzatii respinse de catre rusi.

Transnistria, o regiune sepatista cu o populatie predominant rusofona si rusofila, si-a proclamat independenta fata de Republica Moldova in anii ’90, din cauza unor temeri ca aceasta se putea uni cu Romania, in urma prabusirii fostei Uniuni Sovietice.

Trupe rusesti au fost stationate in Transnistria din 1992, dupa un razboi civil in care au fost ucise peste 1.500 de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: