Manfred Weber, noul inamic numarul 1 al lui Tariceanu. Seful Senatului, reactie virulenta fata de spusele viitorului sef al Comisiei Europene

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri seara, ca liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, nu cunoaste situatia din Romania, dupa ce s-a declarat „extrem de ingrijorat de situatia din Romania”.

„E regretabil ca avem oameni care fac extrem de mult rau Romaniei, promovand si propagand o serie de stiri false. Am vazut declaratia domnului Weber, o declaratie pe care, cu experienta pe care o am, va pot spune ca nu era o declaratie spontana, ci citea de pe un prompter. Cineva, pentru ca nu cunoaste situatia din Romania pe loc, i-a pregatit-o. Citea o declaratie pur si simplu, cu niste fraze pe care le-am mai auzit, vanturate de unii si de altii, si care nu isi gasesc niciun fel de suport de realism, de situatia din Romania”, a spus Tariceanu, la Antena 3.

El sustine ca nu se poate vorbi despre sanctiuni impotriva Romaniei, in sensul aplicarii Articolului 7.

„Ieri am fost la Bruxelles si nimeni nici macar nu a indraznit sa ridice aceasta problema, nu in sensul ca nu a indraznit ca ar fi fost un gest de nepolitete fata de mine, ci pentru ca pur si simplu acest subiect nu exista. Sigur, pe 3 octombrie va avea loc o dezbatere in Parlamentul European, in care este invitat primul-ministru al Romaniei. Nu este un caz singular, nu trebuie sa facem o drama din aceasta chestiune. Cred ca este foarte bine ca este invitat sa vorbeasca, sa prezinte un punct de vedere fata de anumite preocupari care exista la nivelul Parlamentului European”, a mai afirmat Tariceanu.

Liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, s-a declarat marti „extrem de ingrijorat de situatia din Romania”, dupa o intrevedere avuta la Bruxelles cu premierul Viorica Dancila.

„Sunt extrem de ingrijorat de situatia din Romania”, a scris, pe contul sau de Twitter, Manfred Weber, care si-a anuntat recent candidatura pentru a fi desemnat de PPE la sefia Comisiei Europene dupa alegerile europene de anul viitor.

El si-a insotit postarea cu o scurta inregistrare video in care afirma ca Romania „face pasi inapoi in lupta impotriva coruptiei, iar independenta sistemului judiciar este sub presiune”.

„In aceasta vara, in Bucuresti, am vazut cetateni batuti de politie. Sincer, este inacceptabil. (…) Lupta impotriva coruptiei nu este un lux, este o necesitate absoluta pentru a ne proteja cetatenii si afacerile de abuzul statului”, a mai spus liderul Grupului PPE.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: