Manifestatie de AMPLOARE la Viena in favoarea imigrantilor. Conchita Wurst, invitata de onoare

news

Peste 150.000 de oameni au participat in week-end, la Viena, la o manifestatie in favoarea migrantilor, Austria fiind o importanta tara de tranzit si de primire a refugiatilor in Europa centrala, informeaza AFP.

Multimea  s-a strans in fata garii de Vest, prin care trec zilnic mii de migranti in drumul lor catre Germania. Format la initiativa catorva zeci de asociatii si organizatii neguvernamentale care ofera ajutor migrantilor, sub lozinca „Bun venit refugiatilor!”, cortegiul a coborat pe principala artera comerciala a capitalei austriece, Mariahilferstrasse, si s-a oprit in fata parlamentului.

austria

„Toti refugiatii sunt bine veniti, prea putin conteaza ca au fugit din cauza razboiului sau a persecutiilor”, a declarat un purtator de cuvant al colectivului pentru o politica umana a azilului. Pentru aceasta ocazie, artera Mariahilferstrasse a fost decorata cu peste 2.000 de portrete ale unor migranti, pentru „a da un chip cifrelor”. Nu au fost semnalate incidente, mentioneaza AFP.

Festivitatile au continnuat in Piata Eroilor, din centrul Vienei, printr-o serie de „concerte ale solidaritatii”, la care au cantat si „diva cu barba”, Conchita Wurst.

La manifestatie a participat si presedintele austriac, Heinz Fischer. „Oamenii in necaz au nevoie de sprijin. Nu le voi intoarce spatele celor care traiesc in frica. Dar le intorc spatele celor care transforma aceasta criza a refugiatilor intr-o afacere economica si politica. MUltumesc tuturoe celor care au venit aici. Sunt mandru de voi. Sunt mandru de Viena. Sunt mandru de Austria”, a declarat presedintele in fata multimii, potrivit abc.net.au.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: