Manipulare ordinara a lui Tudorel Toader la finalul declaratiei de presa. A urmarit sa arunce jurnalistii pe o pista falsa

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat insinuant, la finalul declaratiei de presa de marti, ca in 2016 au fost semnate doua protocoale intre Parchetul General si SRI. Jurnalistul Liviu Avram a demontat fumigena lui Tudorel.

„Va exprim o nedumerire personala pe care ma voi stradui sa o clarific: a vorbit si dansul si eu de protocolul din decembrie 2016, inregistrat pe data de 8 decembrie 2016, numai ca in aceeasi data, la PICCJ apar doua protocoale in aceeasi zi, sub numere diferite, avand continuturi diferite, avand si numar de articole diferite. In corespondenta oficiala se face referire la protocolul din data de… dar fara precizarea ca sunt doua protocoale din aceeasi data, cu numere si continuturi diferite. Evident ne vom clarifica”, a spus Tudorel Toader.

Liviu Avram a explicat ca nu este nimic in neregula cu aceasta situatie, Toader urmarind de fapt sa puna jurnalistii pe o pista falsa.

„Tudorel Toader si-a exprimat nelamurirea asupra unui lucru pe care procurorul general l-a clarificat de ieri, de ce au fost doua protocoale in 2016. Unul a fost secret, si unul nesecret. Cel secret privea relatia dintre SRI si Parchetul General in ceea ce privest einfractiuni de securitate nationala. Acest protocol care era secret viza capacitatea SRI-ul de organ de ancheta special.

Celalalt protocol viza utilizarea de catre Parchet a infrastructurii de ascultare a SRI-ului. Si serviciul secret al MAUI si cel al Armatei o folosesc

Intentia lui Toader a fost sa arunce o mica bombita la final, pentru ca ziaristii sa speculeze ca, vai, au fost doua protocoale, in loc de unul”, a explicat Avram la Digi24.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: