Manipularile i-au ars rau la buzunare. Cati bani au pierdut Antena 3 si RTV dupa ce mai multi clienti si-au retras reclamele ca urmare a minciunilor din ianuarie-fabruarie 2017

news

Posturile Antena 3 si Romania TV au pierdut, in 2017, aproximativ 3 milioane de euro fiecare, dupa ce mai multi clienti mari de publicitate s-au retras ca urmare a intoxicarilor si manipularilor difuzate de cele doua posturi in perioada protestelor de la inceputul lui 2017.

Conform Pagina de Media,  postul Antena 3 a fost afectat serios, in 2017, de plecarea clientilor de publicitate, din cauza modului in care postul a reflectat protestele din piata. Banii din publicitate au fost mai putini decat in 2016.

Paginademedia.ro estimeaza ca Antena 3 a obtinut, din reclame, aproximativ 7-8 milioane de euro (fata de o cifra in jur de 10 milioane in 2016).

Nici Romania TV nu a scapat mai ieftin in urma minciunilor difuzate. In 2016, Romania TV facea din publicitate cam jumatate de milion de euro pe luna, deci un total in jur de 6-7 milioane. Anul 2017 se anunta unul foarte bun, cu o luna ianuarie mult peste media statiei.

Au venit insa protestele, abordarea si burtierele pentru care postul de stiri a fost si sanctionat de CNA. Clientii s-au retras, postul a trecut prin probleme financiare. In total, in 2017, estimarile Paginademedia.ro se ridica la 4,5-5,2 milioane de euro in 2017.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: