Manipularile lui Gadea. Il apara pe Ponta cu informatii FALSE despre sefa FMI

news

Realizatorul „Sinteza zilei” de la Antena 3, Mihai Gadea, a sustinut, luni seara, ca si sefa Fondului Monetar International este acuzata de spalare de bani, la fel ca in cazul lui Victor Ponta, iar nimeni nu-i cere demisia. Informatia este falsa, magistratii francezi au retras acuzatiile de frauda la adresa Christinei Lagarde in 2013.

„Doamnelor si domnilor, breaking news! Cei care cer in momentul de fata demisia lui Victor Ponta n-ar trebui sa ceara si demisia celei mai importante institutii financiare din lume? Fondul Monetar International este condus de doamna Christine Lagarde, fost ministru de finante al Frantei, care are un dosar penal, care este pusa sub acuzare in Franta pentru niste… uuuuuuuuu, spalare de bani. Astept cu deosebit interes ca cei care cer demisia lui Victor Ponta pe acest principiu…”, a declamat Mihai Gadea.

Informatia oferita de Gadea este falsa. In 2013, la adresa Chiristinei Lagarde au existat acuzatii de frauda pentru activitatea avuta ca ministru al Finantelor in Franta, insa acestea au fost retrase in mai 2013, dupa doua zile de cercetari.

„Curtea de Justitie, care se ocupa de acuzatiile la adresa ministrilor si ale fostilor ministri, a decis ca doamna Lagarde sa fie ‘martor’ in acest caz, in loc de suspect”, informa The Independent.

Ea a fost initial invinuita ca, in 2008, ca ministru al Finantelor, a acordat ilegal compensatii in valoare de 403 milioane de euro lui Bernard Tapie.

Lagrade este cercetata acum pentru „neglijenta”, in niciun caz „spalare de bani”, in acelasi caz dar nu este pusa sub acuzare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: