Manipulati de multinationale si de Soros? Ce mesaj are ambasadorul Germaniei pentru protestatarii din Piata Victoriei

news

Ambasadorul Germaniei Cord-Hinrich Meier-Klodt a declarat, vineri, la Sibiu, ca primele sale doua luni in Romania au reprezentat ”o perioada dificila cauzata de Ordonanta de Urgenta 13” si a afirmat ca oamenii au luat ”o pozitie foarte ferma, venind in sprijinul Europei si a valorilor sale”, sustinand ca si-ar dori ca in multe tari europene sa asiste la astfel de exprimari.

”Salut faptul ca si acest Guvern al Romaniei sprijina valorile statului de drept, valorile europene si lupta impotriva coruptiei. Cu totii stim ce s-a intamplat in ultimele doua luni in Romania. Au fost, de altfel, primele mele doua luni in tara dumneavoastra. A fost o perioada dificila cauzata de Ordonanta de Urgenta 13. Aceasta ordonanta a fost suspendata si ceea ce s-a intamplat a fost ceea ce eu consider ca expresia cea mai emotionala care vine in sprijinul valorilor europene, mai precis reactia populatiei.

Aici, in cazul Romaniei, oamenii au luat pozitie, o pozitie foarte ferma venind in sprijinul Europei si a valorilor sale, intr-un mod in care in multe tari europene ne-am dori sa asistam la astfel de exprimari”, a afirmat, intr-o conferinta de presa, Cord-Hinrich Meier-Klodt, citat de news.ro.

Ambasadorul a precizat ca mesajul principal pe care il are in discutiile cu autoritatile din Romania este de ”a uzita de acest moment deosebit din istoria tarii, pentru a arata ca Romania poate fi in centrul realitatilor europene si poate contribui la acestea”.

”In acest sens, se intrevede o ocazie deosebit de buna in 2019, cand Romania va detine presedintia Uniunii Europene. Pentru ca ofera Romaniei ocazia, in calitate de detinator al presedintiei, de a trata problemele de viitor ale Uniunii si iti poti cladi acea reputatie de jucator sincer”, a mai spus ambasadorul Germaniei.

El a mai afirmat ca ”interesele nationale reciproce trebuie sa priveasca spre Europa pentru a gasi acolo un proiect comun”.

”Cred ca misiunea primordiala, cea mai importanta este, in aceste vremuri pe care le strabatem, de a prezerva si de a intari Europa”, a mai spus Cord-Hinrich Meier-Klodt.

El a subliniat ca dupa Brexit ”Romania are oportunitatea de a juca un rol foarte improtant pentru ca va ocupa, ca numar de populatie, locul al saselea in Uniunea Europeana”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: