MApN anunta „una dintre cele mai ample campanii de recrutare”. Armata angajeaza peste 4.000 de soldati

news

Ministerul Apararii Nationale a anuntat, marti, ca angajeaza peste 4.000 de oameni pentru posturi de soldati/gradati profesionisti.

La nivelul structurii de forte a Armatei Romaniei se organizeaza una dintre cele mai ample campanii de recrutare si selectie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldati/gradati profesionisti, a anuntat MApN intr-un comunicat de presa.

Astfel, in perioada 2 mai – 16 iunie, candidatii care opteaza pentru dobandirea calitatii de soldat profesionist pot solicita inscrierea in cadrul centrelor militare zonale, judetene sau de sector (dupa caz) pe a caror raza de responsabilitate isi au domiciliul.

Calendarul de recrutare si selectie a candidatilor este urmatorul:

  • inscrierea: 2 mai-16 iunie;
  • evaluarea psihologica, evaluarea capacitatii motrice, interviul: 22 mai-23 iunie;
  • examinarea medicala: 6-30 iunie;
  • termenul final de intocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi gasite accesand link-urile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro si pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

Soldatii (si gradatii) profesionisti (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar si indeplinesc functii de executie specifice luptatorilor si specialistilor militari, in cadrul unor microstructuri de tip echipa, echipaj, post de lupta sau grupa/similare. SGP pot indeplini si functii de comanda la nivelul acestor microstructuri. SGP participa nemijlocit la procesul de instructie individuala si colectiva, asigura exploatarea si intretinerea tehnicii si armamentului din dotare si a infrastructurii de instruire si pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare. Alaturi de ceilalti militari, SGP au misiunea nobila de pastrare a integritatii si suveranitatii statului, a apararii cetatenilor tarii. De asemenea, sunt chemati in orice situatie care afecteaza desfasurarea normala a vietii (calamitati, dezastre naturale sau tehnologice etc.).

SGP constituie principala sursa de formare a subofiterilor in activitate si pot fi selectionati la programele de formare a maistrilor militari in activitate, precum si in vederea participarii la cursurile organizate pentru admiterea in invatamantul superior sau la cursul de formare a ofiterilor in activitate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: