Mara Calista: Viorica Dancila si-a pierdut oficial si singura sa calitatea, cea de femeie cumsecade

politica

Deputatul PNL Mara Calista a afirmat vineri ca, prin declaratia sa referitoare la “autisti”, premierul Viorica Dancila „a ratat cu brio momentul prin care ati fi putut fi un exemplu pozitiv al decentei si bunei-cuviinte in spatiul public, cu precadere ca prima femeie premier al Romaniei”, acuzand-o ca ingrosa randul „politicienilor ce nu au simtul masurii comportamentale”.

“Doamna prim-ministru, ati ratat cu brio momentul prin care ati fi putut fi un exemplu pozitiv al decentei si bunei-cuviinte in spatiul public, cu precadere ca prima femeie premier al Romaniei. Din pacate este tardiv sa iesi cu o declaratie absolut sterila prin care, de fapt, nu spui nimic, dupa ce jignesti o categorie sociala in nevoie, doar pentru un atribut negativ folosit in interes politic legat de o dezbatere in Parlamentul European”, sustine Mara Calista, conform News.ro.

Ea spune ca nu au nicio vina copiii cu autusim din Romania pe care statul roman nu ii ajuta si o acuza pe Dancila ca ingroasa „randurile tuturor politicienilor ce nu au simtul masurii comportamentale”. „Copiii cu autism din Romania nu au nicio vina pentru ca statul roman nu le ofera serviciile si ingrijirea necesara. Doamna prim-ministru, ati interactionat vreodata cu un copil cu autism? Ati vorbit vreodata cu parintii acestora pentru a intelege nevoile si costurile ce le implica aceasta tulburare de dezvoltare neuropsihiatrica? Se pare ca nu. Cu toate acestea, ati ingrosat randurile tuturor politicienilor ce nu au simtul masurii comportamentale, care nu reusesc sa fie un model pentru romani si Romania”, continua aceasta.

Deputatul spune ca ONG-urile care se ocupa de copiii cu probleme cu autism nu mai beneficiaza de finantari usoare si risca sa se desfiinteze, din cauza masurilor luate de Guvernul PSD-ALDE. „Va atrag atentia ca ONG-urile care se ocupa de aceste probleme, din cauza masurilor Coalitiei de guvernare PSD-ALDE, nu mai beneficiaza de usurinta finantarii si sunt in pericol real de a nu mai face fata, ba chiar de a-si inchide activitatea din lipsa de finantare. Doamna prim-ministru, daca tot reactionati printr-un comunicat steril si gol, prin care va exprimati fara sa spuneti de fapt nimic, macar aveti decenta sa formulati masuri concrete si coerente care sa ajute aceste ONG-uri sa isi continue activitatea”, subliniaza Calista.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: