Maramures: Numeroase perchezitii la persoane care au cerut decontarea unor sume fictive pe care pretindeau ca le-au cheltuit pentru refugiati

news

O actiune de amploare a fost pornita de politistii si procurorii din Maramures, cu sprijinul politistilor inspectoratelor de politie judetene Cluj, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Salaj, Mures, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures si Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures, in dimineata zilei de joi, 9 februarie. Autoritatile au facut 117 perchezitii intr-un dosar legat de obtinerea a peste 2,6 milioane de lei, contravaloarea unor presupuse cheltuieli pentru hrana si cazarea unor refugiati ucraineni. Au fost controlati mai multi functionari, dar si peste 100 de persoane fizice, scrie eMaramures.

“Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Maramures, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, cu sprijinul politistilor inspectoratelor de politie judetene Cluj, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Salaj, Mures, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures si Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures, pun in executare, joi, 117 perchezitii domiciliare si 3 mandate de aducere, intr-un dosar penal in care se fac cercetari pentru obtinere ilegala de fonduri si fals in inscrisuri sub semnatura private”, anunta Politia Romana.

”Vizati sunt functionari din cadrul unei unitati administrativ teritoriale si 102 persoane, cu privire la care exista banuiala ca ar fi obtinut, pe nedrept, aproximativ 2.657.650 de lei, suma care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana si cazarea pentru cetateni ucraineni, refugiati. Totodata, exista banuiala ca persoanele ar fi depus, la inceputul lunii ianuarie a.c., la unitatea administrativ teritoriala un numar mare de cereri de decontare, urmand ca acestia sa obtina ilegal 9.765.070 de lei din bugetul Fondului de Rezerva Bugetara”, arata sursa citata.

Aceasta suma de bani a fost ”blocata” in conturi, fiind amanata plata.

La actiune participa si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Maramures, politistii de la Inspectoratul de Politie Judetean Maramures dar si jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: