Marcel Ciolacu anunta ca intra peste bugetari: „Sunt peste 50 de sporuri in Romania, e incredibil unde s-a ajuns! Este timpul ca cei care merg la serviciu zeci de ani sa se joace Solitaire” – VIDEO

politica

Marcel Ciolacu, Marcel Bolos, finante, sporuri, reduceri, bugetari, taxe, fonduri europene

Dupa discutia din aceasta dimineata cu ministrul Finantelor, Marcel Bolos, premierul Marcel Ciolacu s-a pronuntat ferm in favoarea adoptarii urgente de masuri dure in domeniul bugetar, pentru ca Romania sa nu riste taierea fondurilor europene. Intr-un atac voalat la adresa partenerilor de guvernare de la PNL, Ciolacu a spus ca si-ar fi dorit ca o parte dintre aceste masuri sa fi fost luate inca din lunile ianuarie, februarie sau martie, atunci cand era premier Nicolae Ciuca.

”Este pentru prima oara cand un Guvern al Romaniei isi asuma o astfel de abordare. Am pornit in 2019 cu o datorie publica de 39 de miliarde si am avut dupa 2 guvernari nefecite, am avut o guvernare buna si am ajuns la un deficit de 9,2%. Sunt multe masuri care se iau si mi-as fi dorit sa fi fost luate atunci cand existau primele semnale.

(…) Nu pot sa nu regret ca aceste masuri nu s-au discutat din urma cu cateva luni, inca din perioada februarie- martie. Poate ca masurile trebuiau luate mai devreme. Este foarte putin probabil sa ne incadram in deficitul asumat pentru anul acesta.

Nu vorbim de recesiune in Romania, vorbim de lucruri pe care ni le-am asumat in fata Comisiei. Cel mai important este sa continuam dialogul cu Comisia Europeana pentru a nu se intampla ce-i mai rau orice stat din UE: taierea fondurilor europene. Eu cred ca trebuie sa avem un plan foarte corect si asumat. Nu este confortabil nici pentru mine, nici pentru domnul ministru. Nu caut vinovati si nici nu fac parte dintre oamenii politici care isi asuma doar lucrurile bune.

In schimb, cred cu tarie ca toate masurile propuse de ministrul de Finante sunt corect. Este timpul ca cei care merg la serviciu zeci de ani sa se joace Solitaire, este timpul sa caute in alta parte de lucru. Sunt peste 50 de sporuri in Romania. Este incredibil unde s-a ajuns!”, a spus Marcel Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: