Marcel Ciolacu, foarte iritat dupa ce BNR i-a atras atentia sa nu-i mai fure „imagini si declaratii scoase din context”

politica

mugur-isarescu

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis luni o scrisoare guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, in care afirma ca toate declaratiile facute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent daca sunt facute in nume personal sau de la pupitrul oficial.

„Potrivit legislatiei in vigoare, Banca Nationala a Romaniei este o institutie independenta si, din aceasta perspectiva, orice remarca publica, facuta de orice membru al conducerii BNR, porneste de la premisa ca nu are caracter politic, ca se bazeaza pe realitati obiective si ca reflecta nivelul de profesionalism si decenta, specific bancii centrale.

In mod real, insa, nu poate exista distinctie intre afirmatiile personale si cele profesionale, facute in numele institutiei, atunci cand e vorba de un specialist al BNR cu notorietate si functie. Nici in vremuri normale si cu atat mai putin acum, in criza. Toate declaratiile facute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent daca sunt facute in nume personal sau de la pupitrul oficial.

Prin urmare, opinia recenta a domnului Valentin Lazea – economistul sef al BNR – privind reducerea cu 20% a salariilor, prin diminuarea la 4 zile a saptamanii de lucru, a provocat o reala preocupare in randul opiniei publice, atenta la orice comunicare venita dinspre banca centrala. Aceasta preocupare nu putea fi ignorata de Partidul Social Democrat, ca sustinator si aparator al oamenilor care-si castiga existenta prin munca”, a afirmat Ciolacu in scrisoare.

Acesta a adaugat ca postarea facuta de PSD pe una dintre retelele de socializare „evoca si compara atitudini si fapte reale si avertizeaza ca istoria se poate repeta”, „nimic mai mult”.

„Situatia de acum este comparabila cu cea din 2009-2010, cand domnul Lucian Croitoru era consilierul dumneavoastra si, desemnat premier, a promovat public ‘solutia’ taierii salariilor, aplicata ulterior de guvernarea Basescu-Boc, cu aceeasi abordare ‘de dreapta’ ca si cea de acum, Iohannis-Orban. Va asigur, domnule guvernator, ca PSD nu ‘atenteaza’ nici la neutralitatea si nici la caracterul apolitic al BNR. Iar evidentierea unor avertismente de mare importanta pentru populatia tarii, fara a le fi schimbat sensul ori alterat continutul, provenite de la specialisti ai BNR, nu transmite, in niciun caz, vreun mesaj politic similar cu cel postat pe Facebook de catre directorul Directiei Stabilitate Financiara a BNR, domnul Eugen Radulescu”, a mentionat Ciolacu.

Presedintele PSD mai spune ca intelege preocuparea lui Isarescu pentru mentinerea BNR „in zona neutralitatii apolitice” si ii transmite intreaga sa apreciere „pentru eforturile de implinire deplina a acestui deziderat”.

Citeste si: PSD fura si de la BNR. Comunicat oficial: „BNR dezaproba ferm utilizarea de imagini si declaratii mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialisti BNR in spoturi de campanie electorala ale PSD”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: