Marcel Vela a stat de vorba cu cel mai dur critic al Jandarmeriei. Cristian Dide cere desfiintarea Jandarmeriei

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a stat de vorba, marti dimineata, cu protestatarul Cristian Dide, care il astepta in fata ministerului. Dide i-a spus ministrului ca vrea o concultare publica pe tema reorganizarii Jandarmeriei, iar Vela s-a declarat de acord.

„In aceasta dimineata l-am asteptat in fata Ministerului Afacerilor Interne pe Ministrul Marcel Vela. A fost o discutie foarte scurta, i-am solicitat organizarea unei dezbateri publice pe tema reorganizarii ministeriale pe care intentioneaza sa o faca. Mi-a promis ca o va initia, citez ‘considerati-o ca facuta’ :-).

Eu nu contest aceasta reorganizare, chiar necesara, mai ales ca ministrul vorbeste despre despre desfiintare inspectoratelor judetene de Jandarmi si reorganizarea lor in 5 centre regionale. Dar nu pot sa mai fiu de acord ca cetatenii sa nu fie consultati, sa nu fie informati de cum anume se reorganizeaza un minister.

Angajatii acelui minister lucreaza in interesul cetateanului, iar cetateanul trebuie sa aiba posibilitatea sa isi spuna parerea despre propunerea reorganizarii.

Va reamintesc ca ieri am trimis o solicitare oficiala din partea asociatiei Evolutie In Institutie, in baza legii 52/2003 privind Transparenta Decizionala, pentru a cere o dezbatere publica”, anunta Cristian Dide pe Facebook.

Cristian Dide, unul dintre cei mai activi protestatari din Piata Victoriei, militeaza constant pentru desfiintarea Jandarmeriei, pe care o acuza de abuzuri. Dide a primit pana acum cateva zecide amenzi, uneori fiind amendat si de doua ori intr-o singura zi.

Citeste si: PSD ii asmute pe jandarmi: Un protestatar din Piata Victoriei a primit doua amenzi uriase in aceeasi zi

Mai mult despre: ,

Comentarii: