Marcel Vela il aduce inapoi la varful MAI pe criminologul Dan Antonescu. „Teleormanenii” sunt trimisi acasa

news

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat joi ca expertul criminolog Dan Antonescu a fost numit consilier al Inspectorului General al IGPR.

Numirea s-a facut prin ordin al ministrului MAI si a fost motivata de experienta si profesionalismul acestuia.

„Prin ordinul M.A.I. nr. II/2063/27.11.2019, semnat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a fost aprobata propunerea sefului Politiei Romane, chestorul de politie Liviu Vasilescu, de numire a colonelui (r) Dan Antonescu in functia de consilier al Inspectorului General al IGPR.

Decizia a fost motivata de experienta si profesionalismul demonstrate pe timpul desfasurarii activitatii de aproape 23 de ani, ca politist operativ, in structurile M.A.I., dintre care 17 la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei”, anunta MAI.

Marcel Vela a anuntat recent un amplu proces de curatare si profesionalizare a structurilor Ministerului de Interne. De altfel, el a suspendat toate concursurile de numiri in functii, afirmand ca acestea sunt pe baza de „pile si relatii”.

„Concursurile acestea si examenele sunt organizate mai mult, cred, ca pentru pile si relatii. Nu stiu daca strict politice, dar in mare masura da. (…) Va conta profesionalismul si eu voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor si celorlalte structuri din MAI”, a afirmat Vela.

„Dorim, pentru 2020, o regandire si o reorganizare a ministerului si, evident, o propunere de buget pertinenta si corecta pentru 2020”, a spus Vela.

„Sunt pasnic, nu declar razboi, doar reorganizez, asa cum ar fi trebuit sa faca si ceilalti ministri care au stat in cladire pana acum”, a mai spus Marcel Vela.

Mai mult despre: ,

Comentarii: