Marcel Vela aduce mari schimbari la SMURD. Alaturi de Arafat, anunta ca piloti in rezerva vor opera elicopterele SMURD

news

Patru noi elicoptere SMURD vor fi operate de piloti cu experienta, chemati din rezerva, a anuntat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, intr-o declaratie de presa sustinuta in prezenta sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

„Am o veste buna pentru locuitorii din zona Moldova, Banat, Oltenia si Dobrogea. Am luat legatura cu piloti rezervisti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie care au iesit la pensie odata cu legea care a deschis usa foarte larg pentru angajatii ministerului si au acceptat sa revina in sistem. Doresc sa le multumesc, sunt eroi, sunt patrioti care au raspuns prezent la chemarea ministrului pentru a-si face datoria fata de tara, pentru ca tara are nevoie de ei. Din acest motiv, respectul meu trebuie adus aici in fata opiniei publice domnului general Ioan Cristinel, comandor Neculai Chirita, comandor Emil Bucurescu si comandor Puiu Stefan”, a declarat Vela.

El a adaugat ca toti cei patru piloti au peste 1.000 de ore de zbor si pot indeplini conditia de comandant de aeronava SMURD, astfel incat elicopterele SMURD din Iasi, Arad, Craiova si Constanta sa poata executa misiuni de noapte pentru salvarea pacientilor sau celor accidentati.

„Putem anunta cetatenii ca in acest semestru vor opera si cele patru elicoptere de la aeroport catre aeroport. Pe langa cele din Targu Mures si Bucuresti, iata vom avea sase aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul Romaniei”, a afirmat ministrul Vela.

Vela a mai spus in conferinta de presa de luni ca va propune un proiect prin care toate orasele si municipiile sa aiba posibilitatea sa amenajeze locuri de aterizare si decolare autorizate pentru elicopterele SMURD / ISU.

Mai mult despre: ,

Comentarii: