Marcel Vela anunta ca plajele se redeschid in anumite conditii. Ce se intampla cu strandurile

news

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, ca strandurile, bazinele si piscinele, deschise sau inchise, nu vor putea functiona incepand din 1 iunie, ci doar plajele, in anumite conditii.

„In bazinele descoperite sau acoperite sau in piscine sunt interzise activitatile de la 1 iunie. Daca situatia epidemiologica, statistica medicala vor fi de bun augur, dupa analizele facute de specialisti inainte de 15 iunie, evident ca se va lua in calcul si aceasta posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisa activitatea strandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio forma”, a declarat Vela, aflat intr-o vizita la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac I, citat de Agerpres.

El a precizat ca oamenii vor putea merge la plaja, daca se respecta masurile de siguranta sanitara.

„Plajele autorizate vor putea fi deschise de la 1 iunie. In conditii de siguranta medicala, sanitara, doar pe sezlonguri si doar cu distanta intre amplasamentele acestor sezlonguri. Pana pe 1 iunie vor aparea si ordinele comune ale ministrilor, fie ca este vorba de zona sportiva – ministrul Tineretului si Sporturilor si impreuna cu ministrul Sanatatii, fie ca este vorba de zona alimentatiei publice, cu ministrul Economiei, cu responsabilii din zona sanitar-veterinara si ministrul Sanatatii sau in zona plajelor, ministrul Economiei, ministrul Sanatatii si ministrul Mediului. Asadar, de luni, iata, exista aceasta perspectiva de a implementa a doua relaxare dupa starea de urgenta, in aceasta stare de alerta. Dar, in continuare trebuie sa respectam regulile cu privire la purtarea mastii, cu distantarea, cu tot ceea ce inseamna comportamentul nostru, astfel ca din 15 iunie sa avem posibilitatea de a trece intr-o noua etapa de relaxare, spre o viata si o etapa normala”, a afirmat ministrul de Interne.

Marcela Vela a amintit ca tot de la 1 iunie nu se va mai completa declaratia pe propria raspundere pentru iesirea din localitate sau din zona metropolitana.

Mai mult despre: ,

Comentarii: