Marcel Vela este convins de implicarea PSD in represiunea din 10 August. Oamenii PSD-ului incearca sa arunce vina pe partidele de dreapta

politica

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune ca este „exclusa” implicarea unor politicieni de la alte formatiuni decat PSD in evenimentele violente din 10 august 2018 din Piata Victoriei.

„Eu stiu, ca fost presedinte al Comisiei de Aparare, Ordine publica si Siguranta nationala si ca actual ministru care a avut acces la informatii ca dreapta, daca ne referim probabil la spectrul politic din dreapta, nu are nicio legatura cu aceasta problema grava care s-a intamplat in 10-11 august, dintr-un motiv foarte simplu: la guvernare era PSD-ul.

Domnul Liviu Dragnea conducea toata Romania, doamna Carmen Dan era ministrul Afacerilor Interne si subalternii domniei sale erau in Piata Victoriei. Nu cred ca domnul inspector general, domnul inspector adjunct, doamna Carmen Dan ar fi fost acolo pentru ca ar fi vorbit, de exemplu, cu mine”, a spus ministrul Afacerilor Interne, vineri, intr-o conferinta de presa, citat de news.ro.

Marcel Vela sustine ca „este exclusa implicarea unor politicieni altii decat din PSD si o sa vedeti, probabil, la finalul anchetei”.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat, joi, dupa ce a fost audiat timp de mai multe ore la DIICOT in dosarul violentelor din 10 august 2018, ca s-a discutat despre „finantarea strazii”, dar si despre „figurile politice din 10 august aflate in piata”.

„S-a pus in discutie modul in care deciziile luate in Kiseleff se implementau ca masuri la Ministerul de Interne”, a afirmat Badulescu, vorbind despre „binomul” Carmen Dan – Liviu Dragnea. „Pot sa spun ca stanga si dreapta au creat 10 august 2018”, a mai spus el, mentionand ca: „Rezist este creatia dreptei, interventia este creatia stangii”.

Mai mult despre:

Comentarii: