Marcel Vela, mesaj dur adresat galeriilor: „Nu vom permite ca aceste grupari violente sa puna stapanire pe strazi”

news

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, atrage atentia ca autoritatile nu vor permite ca „grupari violente sa puna stapanirea pe strazi, pe fenomenul sportiv”.

Afirmatia sa vine in contextul in care, vineri, aproximativ 30 de suporteri stelisti au fost condusi la sectia de politie in vederea luarii masurilor legale, dupa ce au lovit doi jandarmi care intervenisera intr-un conflict al acestora cu suporteri dinamovisti, cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele FC Dinamo si CSA Steaua.

„Ieri, meciul dintre Dinamo 2 si CSA Steaua era programat fara spectatori, dar anumite persoane, manate, poate, de ura si frustrare, au hotarat sa transforme acest eveniment sportiv intr-o lupta de strada. Un suporter isi sustine echipa favorita cu fair-play. El nu vine dotat cu cutite si pregatit de a crea dezordine sociala si haos la un meci fara spectatori.

In primul rand, prezenta acelor suporteri, in zona Stefan cel Mare, la acea ora, nu era justificata sub nicio forma. Singurul motiv erau luptele de strada si dezordinea, pentru a-si consacra pozitia de lideri in randul huliganilor. Prezenta Jandarmeriei Romane in zona a fost de a opri aceasta rafuiala. A fost o masura preventiva, de a contracara orice forma de violenta stradala”, a scris Marcel Vela, sambata, pe pagina sa de Facebook.

El a sustinut ca, „in momentul in care huliganii s-au manifestat violent in zona statiei de metrou, agresand doi jandarmi si amenintand alti oameni, fortele de ordine nu au avut alta solutie decat de a interveni ferm si de a extrage din public persoanele violente”.

„In acea zona se aflau familiile, copiii si prietenii nostri. Nu permitem si nu vom permite ca aceste grupari violente sa puna stapanirea pe strazi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri un cartonas rosu! Acest comportament nu trebuie tolerat intr-o societate normala!”, subliniaza ministrul de Interne.

Mai mult despre: ,

Comentarii: