Marcel Vela rupe caracatita din MAI: „Politistii si sindicatele au avut grija sa isi faca legi favorabile, sunt numeroase abateri disciplinare care pot intra in zona infractionala”

politica

Marcel Vela a declarat ca politistii si sindicatele din MAI si-ar fi construit legi favorabile astfel incat o fapta administrativa sau disciplinara sa fie clasata daca au trecut 6 luni de la savarsirea acesteia. Ministrul spune ca a fost o prietenie astfel incat sa fie taraganata cercetarea.

„Am gasit si aici niste lacune, in sensul in care am discutat cu cei de la audit, cu cei de la Corpul de Control al ministrului. De-a lungul timpului, politistii si sindicatele au avut grija sa isi faca legi favorabile, adica daca au trecut sase luni de la fapta, ea se claseaza. Fac referire la toate faptele pe care politistii le fac din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost asa o prietenie in acest minister ca sa se taraganeze cercetarea si concluziile Corpului de Control sa fie propuse ministrului spre aprobare intr-o comisie exact la limita maxima a celor sase luni. Si daca au trecut cele sase luni, comisia a constatat si a propus ministrului clasarea pentru ca au iesit din termen”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, citat de Mediafax.

Potrivit lui Marcel Vela, „niciunde in societatea noastra, in lumea reala, in alte tari civilizate”, termenul de prescriere a unei fapte sau a unui act, la primarii, la consilii judetene nu se claseaza, nu se prescrie, dupa sase luni.

„Ilegalitatile sunt cercetate si sunt dosare penale, este altceva, eu va spun de nerespectarea conduitei, nerespectarea legilor de organizare a Jandarmeriei, a neimplicarii, abateri disciplinare, care evident, daca erau aprofundate, puteau intra chiar in zona infractionala sau chiar contraventionala”, a mai explicat ministrul.

Acesta a dat drept exemplu cazul unui inspector de la Caras-Severin, care ar fi participat la activitati politice.

„Corpul de Control a fost sesizat, a taraganat controlul timp de cinci luni si jumatate, in ultima parte a celei de-a sasea luni au propus ministrului sa dea Ordin – doamnei Carmen Dan -, sa faca acea comisie de analiza a controlului. Comisia s-a intrunit in data de 9 si a exprimat termenul in data de 6 si atunci ministrul nu a putut decat sa claseze actul de control. Asadar, un inspector-sef de politie din Romania face acte politice, politie politica, se implica pe fata, cu probe, cu termene si tot politic de la nivelul ministerului este tinut in palma si aparat sau protejat”, a mai punctat sursa citata.

Mai mult despre:

Comentarii: