Mare coalitie in Bucuresti. PNL, USR si PMP se unesc, vor avea candidati comuni pentru toate sectoarele. Cine sunt candidatii

politica

 PNL, USR-PLUS si PMP sunt foarte aproape de a finaliza un acord pentru a sustine candidati comuni in Bucuresti, atat la Primaria Generala, cat si la sectoare, anunta surse politice citate Newseek Romania.

Sustinerea lui Nicusor Dan pentru functia de primar general este acceptata de toate formatiunile, problemele sunt la sectoare si la selectarea viitorilor viceprimari.

La sectorul 1 este aproape certa candidatura lui Clotilde Armand (USR), iar la sectorul 6 va candida Ciprian Ciucu (PNL).

La sectorul 4, PNL va decide contracandidatul lui Daniel Baluta, dar nu a stabilit un nume.

USR-PLUS cer sa aiba un cuvant de spus, pentru ca persoana pe care o vor sustine sa nu aiba probleme de integritate. De exemplu, atat USR-PLUS, cat si lideri ai PNL, se opun ca liberalul Cristian Dan Popescu, viceprimarul Sectorului 2, sa candideze, datorita afacerilor pe care le-ar avea cu administratia locala.

La sectorul 3, viitoarea coalitie se asteapta la cele mai mari probleme, datorita faptului ca primarul Robert Negoita are, potrivit sondajelor, o intentie de vot de peste 50%.

Totusi, potrivit surselor din viitoarea coalitie, este posibil sa se creeze un val de schimbare in Bucuresti care sa-l traga in jos si pe actualul primar al sectorului 3. Este posibil ca PNL si USR-PLUS sa accepte ca PMP sa stabileasca in acest sector viitorul candidat, in persoana lui Mihail Neamtu, care are si cea mai mare notorietate fata de alti potentiali candidati din USR sau din PNL.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: