Marea Britanie cumpara arme antitanc pentru a completa stocul „saracit” dupa livrarile catre Ucraina

externe

Marea Britanie a comandat noi sisteme antitantic printr-un contract de 229 de milioane de lire cu producatorul suedez Saab, cu scopul de a-si completa stocurile dupa ce a trimis mii de astfel de unitati Ucrainei, relateaza Reuters.

Ministerul britanic al Apararii a anuntat miercuri ca in acest an a oferit Ucrainei un numar mare de sisteme NLAW (noua generatie de arme antitanc usoare), pentru a o sprijini in fata fortelor ruse.

Ministrul britanic al Apararii, Ben Wallace, a precizat intr-un comunicat ca armele au jucat deja „un rol decisiv” in sustinerea armatei ucrainene.

„Continuam sa ne indeplinim angajamentul fata de NATO asigurandu-ne ca fortele noastre armate vor primi livrari constante cu aceste arme in urmatorii ani”, a spus el.

Marea Britanie, cu trei premieri diferiti in acest an, a oferit Ucrainei o gama larga de arme, inclusiv un pachet de aparare antiaeriana pentru a putea dobori drone, si a ajutat-o la instruirea fortelor armate ucrainene.

Noul contract va creste livrarile de NLAW catre Marea Britanie cu cateva mii in perioada 2024-2026, in plus fata de cele 500 de unitati prevazute pentru 2023 printr-o achizitie separata.

Sistemele vor fi asamblate la o fabrica Thales din Belfast, in Irlanda de Nord.

NLAW este un sistem de rachete care pot fi lansate de pe umar si folosite de un soldat pentru a ataca un tanc de lupta modern si bine protejat de la o distanta cuprinsa intre 20 si 800 de metri.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: